Протягом тижня рятувальники області провели дезінфекцію близько 600 об’єктів різного призначення

Протягом тижня рятувальники області провели дезінфекцію близько 600 об’єктів різного призначення

Попередньо до 11 травня на території України продовжують діяти додаткові заборони для населення, яке перебуває в умовах карантину. У свою чергу, рятувальники області не припиняють залучатися до комплексу заходів, що спрямований на протидію поширення коронавірусної інфекції в місцях масового скупчення людей. Для власної безпеки бійці ДСНС працюють у захисному спецодязі, масках, окулярах та рукавичках, дотримуючись усіх санітарних та протиепідемічних норм.


Упродовж тижня рятувальники області, перебуваючи в засобах індивідуального захисту, провели дезінфікуючі обробки спеціальним розчином близько 600 об’єктів різного призначення, де постійно спостерігається масове скупчення людей. У під’їздах багатоквартирних житлових будинків, адміністративних будівлях, на вулицях та дитячих майданчиках, продовольчих ринках, поблизу аптек, супермаркетів та в інших місцях, де в період карантинних заходів можуть перебувати люди. Для самої дезінфекції використовується спеціальний хлоровмісний розчин, що є безпечним для людей і тварин, але, у свою чергу, вбиває цілу низку вірусних та бактеріальних інфекцій.
Окрім цього, бійці ДСНС провели санітарну обробку близько 500 км доріг у населених пунктах області, використовуючи спеціальну та пристосовану техніку, що є на озброєнні у всіх без винятку оперативно-рятувальних підрозділах регіону.
До того ж, аби населення не забувало про необхідність дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараженню коронавірусною інфекцією, містами та селищами області курсують автомобілі ДСНС, через гучномовні пристрої яких лунає застережлива інформація про правила поведінки в період надзвичайної ситуації, у тому числі — й про заборону провокувати загоряння в екосистемах. Подібні заходи на території області триватимуть і надалі.
Шановні громадяни! Задля подальшого запобігання поширенню вірусних інфекцій серед населення, Служба порятунку «101» закликає вас суворо дотримуватися карантинних та протиепідемічних заходів і надалі свідомо ставитися до власної безпеки та безпеки оточуючих вас людей.
УДСНС України в Житомирській області