На засіданні комісії ТЕБ та НС

На засіданні комісії ТЕБ та НС

24 квітня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко провела засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Відповідно до постанови КМУ від 22 квітня 2020 року №291, члени комісії продовжили термін дії карантину на території Новоград-Волинської міської ОТГ до 11 травня та розглянули питання щодо заходів протидії пожежам у природних екосистемах.
Присутній на засіданні депутат обласної ради, директор ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» Степан Нусбаум наголосив, що у зв’язку з посушливими погодними умовами та недбалим поводженням із вогнем загроза виникнення лісових пожеж зростає в рази. Значна частина зелених насаджень знаходиться на території міста. Тож, якщо люди не усвідомлять усю небезпеку від паління і надалі створюватимуть реальну загрозу для лісових масивів, — ми втратимо наші «зелені легені».
Було підкреслено, що за випалювання сухої трав’яної рослинності передбачено та на засіданні парламенту 13 квітня 2020 року посилено адміністративну й кримінальну відповідальність.
Члени комісії затвердили склад оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах Новоград-Волинської міської ОТГ протягом пожежонебезпечного періоду 2020 року. Голова оперативного штабу — заступник міського голови Анатолій Легенчук. Оперативний штаб забезпечуватиме координацію і взаємодію Новоград-Волинської міської ради, Новоград-Волинського міськрайонного відділу УДСУ з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, підприємств, установ і організацій із питань пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та мінімізації їх наслідків.
Крім того, члени комісії розглянули питання щодо вжиття заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби на території громади, у разі проведення поховання померлих осіб на COVID-19.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради