На засіданні 41-ї сесії міської ради

На засіданні 41-ї сесії міської ради

23 квітня за участю 25 депутатів під головуванням т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося пленарне засідання 41-ї сесії міської ради.
Депутати внесли зміни до бюджету міської ОТГ на 2020 рік. Майже 4 млн грн спрямовано для проведення заходів із запобігання поширенню COVID-19, із них 2,2 млн грн — на галузь охорони здоров’я. Зокрема, це: доплата медичним працівникам КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» за виконання заходів, пов’язаних із COVID-19; придбання засобів індивідуального захисту, медикаментів, медичного інвентарю для медичних закладів; страхування медичних працівників КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради на випадок захворювання на коронавірусну інфекцію; харчування медичних працівників КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО», зайнятих цілодобовим лікуванням хворих з ускладненнями, спричиненими COVID-19; забезпечення засобами індивідуального захисту соціальних робітників, які надають послуги вдома (територіальний центр соціального обслуговування), працівників комунальних підприємств, задіяних у заходах, пов’язаних із COVID-19; тощо.
Також депутати внесли зміни до рішення міської ради від 06.06.2019 р. №726 «Про встановлення ставки єдиного податку на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади». Зміни передбачають встановлення ставки єдиного податку в розмірі 0% від суми податкових зобов’язань для платків єдиного податку першої та другої груп, робота яких заборонена, окрім суб’єктів господарювання, що визначені підпунктом 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-CоV-2», на період дії карантину, з обов’язковим наданням заяви до контролюючого органу із зазначенням місця здійснення та видів діяльності. Рішення набирає чинності з дати його прийняття.
Депутати підтримали проект рішення щодо звільнення від сплати за оренду майна комунальної власності, яким пропонується звільнити орендарів, які зупинили діяльність, згідно з постановою КМУ від 11.03.2020 р. №211 (зі змінами та доповненнями), від сплати за оренду нерухомого майна Новоград-Волинської міської ОТГ, на період дії карантину, починаючи з 12.03.2020 року.
Ще одним рішенням, відповідно до заяви Олександра Куценка та пропозиції голови депутатської фракції міської ради «Об’єднання «Самопоміч» Сергія Хапчука, виведено зі складу виконавчого комітету міської ради Олександра Куценка, а натомість введено керівника Новоград-Волинського відділення №4 філії «Житомирське регіональне управління ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» Андрія Ломаку.
Відповідно до пропозиції та протокольного доручення від депутата міської ради Миколи Усенка під час підготовки та проведення 39-ї сесії міської ради, було підготовлено та прийнято проект рішення, яким внесено зміни до Регламенту міської ради. А саме: право на виступ на пленарному засіданні міської ради надаватиметься особам лише з питань загальноміського значення.
Депутати внесли зміни в низку Програм на 2020 рік, зокрема, щодо: захисту населення й територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, розвитку й підтримки КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради, благоустрою населених пунктів міської ОТГ, а також підтримали поточні питання, які стосувалися галузей земельних відносин, соціального захисту, майна комунальної власності, житлово-комунального господарства тощо.
Загалом під час пленарного засідання було прийнято 30 рішень.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради