Продовольчі ринки в місті вже можуть працювати. Рішення прийнято

Продовольчі ринки в місті вже можуть працювати. Рішення прийнято

Про це увечері 29 квітня повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник міського голови Сергій Колотов. Нагадаємо, він очолює штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19 на території Новоград-Волинської об’єднаної громади.
«Сьогодні керівники ринків зустрілися з підприємцями, які там торгують. Ринок у центрі міста та ринок у «Зелених» готові запрацювати з понеділка 4 травня. Ринок «Урожай» готовий запрацювати лише після 11 травня. Також можуть відкриватися всі ремонтні майстерні (взуття, годинники, побутова техніка), швейні майстерні. Є всі передумови для того, що після 12 травня, ймовірно, зможуть відкритися й інші підприємства», — пише Сергій Колотов.
У коментарях до свого допису, відповідаючи на запитання, Сергій Юрійович уточнив: «Стосовно забезпечення санітарних норм. Це дійсно важливо і суттєво. Обговорювали з керівниками ринків і підприємцями. Саме тому, наприклад, ринок «Урожай» не зможе запрацювати раніше 12 травня...».
Сергій Колотов також зазначив, що вулицю Шолом Алейхема закривати для проїзду автотранспорту не планують.
«Зверніть увагу, що в центрі міста стихійної торгівлі не буде. А в павільйонах самого ринку забезпечити дотримання санітарних норм цілком можливо. Хоча не бачу дуже великих проблем і щодо ринку «Урожай». Але рішення про відтермінування початку роботи прийняли самі підприємці і керівництво ринку», — додав Колотов у коментарях.
Поряд зі схвальними відгуками є й скептичні зауваження дописувачів. «Захисні екрани між продавцем і покупцем, 10 метрів дистанції, 3 метри між торговельними точками і так далі… І все це на «Привозі» в центрі? Маячня!», «Після 12 травня все буде, як і було. Вернуться всі на свої місця...» — пишуть окремі містяни.
«Не перебільшуйте! Ми шукаємо можливість, як відкрити, а не причину, як не відкривати», — відповів їм Сергій Колотов.
Поряд із цим він зазначив, що надати дозвіл на відкриття закладів громадського харчування планується пізніше (орієнтовної дати не вказав). Робота будівельних супермаркерів відновиться орієнтовно з 12 травня. «Але ми спробуємо зробити це раніше», — зазначив Колотов.
Питання щодо поновлення роботи перукарень, за його словами, стоїть першим на розгляд оперативного штабу, що відбудеться 5 травня.
А от із відкриттям дитячих садочків доведеться почекати.
«Ви зробили гарну справу, що вступили в пряме спілкування з читачами. Запитання — чітка відповідь. Це є гарним прикладом для ваших колег і підпорядкованих працівників», — подякував у коментарях під дописом першому заступнику міського голови Олексій Морозюк.
Утім, у громади ще залишається багато питань. Зокрема, щодо поновлення роботи торговельних точок, де продають товари, можливо, й «не першої необхідності», проте без яких теж не обійтися.
«Коли відкриють магазини з одягом та взуттям? Діти виросли — голі й босі…» — це питання наразі залишається відкритим. Очевидно, що відповідь на нього прийде разом зі свіжою статистикою захворюваності на коронавірус.
Підготував Олег БРЮХАНОВ