Департамент праці та соціального захисту населення міської ради інформує

Із метою забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання соціальної підтримки сімей із дітьми» від 22.04.2020 р. №329.
Відповідно до Постанови, фізичні особи-підприємці, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку, мають право на отримання соціальної підтримки від держави на кожну дитину до 10-річного віку в розмірі прожиткового мінімуму.
Допомога на дітей призначається з місяця звернення і виплачується через банківські установи. Виплату допомоги запроваджено на період дії карантину та на один місяць після дати його скасування. Станом на 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1779,00 грн, від 6 до 10 років — 2218,00 грн.
Допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня». Отримання інших видів допомог не впливає на призначення та виплату вищевказаної допомоги на дітей для фізичних осіб-підприємців.
Для призначення допомоги на дітей заявник має подати до департаменту праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради заяву встановленого зразка в паперовій або електронній формі з таким переліком необхідних документів:

  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

  • довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

  • копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

  • копію рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).


Бланк заяви для призначення допомоги можна завантажити за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1D3Q6eE8d31g9RjURZ04-O5l4aBME9tYd.
Громадяни, які обрали спосіб подання заяви та необхідних документів в електронній формі, використовуючи кваліфікований сертифікат електронного підпису, заповнюють необхідну інформацію через інформаційні системи Мінсоцполітики за посиланням: https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua.
У разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги на дітей, отримувач зобов’язаний протягом трьох робочих днів повідомити про це місцевий орган соціального захисту населення.
За детальнішою інформацією звертайтеся за телефоном: (04141) 2-40-11 та на електронну адресу: 03192773@mail.gov.ua.
Лілія ХРУЩ, директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради