На засіданні позачергової 42-ї сесії міської ради

На засіданні позачергової 42-ї сесії міської ради

30 квітня під головуванням т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося пленарне засідання позачергової 42-ї сесії міської ради сьомого скликання. Станом на 09:00 на засіданні зареєструвалися 25 депутатів.
Розпочали розгляд питань порядку денного сесії із заслуховування звітів заступника міського голови Анатолія Легенчука і начальника управління ЖКГЕ та КВ міської ради Олександра Богданчука щодо стану справ на КП «Шляхрембуд».
Також обговорили і виявлення 27 квітня на території колишнього м’ясокомбінату (вул.Борисова, 4) львівського сміття. За цим фактом правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії. Керівництво міста направило листи до всіх відповідних структур області та міста. Згідно з розпорядженням т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко, створено робочу групу з вивчення питання використання земельної ділянки по вул.Борисова, 4, за цільовим призначенням та розміщення на ній твердих побутових відходів (голова робочої групи — перший заступник міського голови Сергій Колотов). Також виявлено завезення двох автівок львівського сміття і на міський полігон твердих побутових відходів. Проводиться службове розслідування ЖКГ, взято пояснення в працівників полігону тощо.
Відтак, депутати вирішили ще й сесійно звернутися до керівників обласних правоохоронних органів (прокуратура, поліція, СБУ) щодо вжиття дієвих заходів стосовно виявленого факту несанкціонованого вивантаження сміття з м. Львова на орендованій земельній ділянці на вул.Борисова, 4. А також зобов’язати орендаря зазначеної земельної ділянки — ТОВ «ТРЕЙД ЛОГІСТ ІНВЕСТ» — у 10-денний термін очистити територію від сміття, завезеного з м.Львова, та вивезти його за межі Новоград-Волинської міської ОТГ.
Під час засідання було виявлено, що без узгодження з керівництвом міста та з головним розпорядником коштів між директором КП «Шляхрембуд» Миколою Борісовим і директором ТОВ «ТРЕЙД ЛОГІСТ ІНВЕСТ» 3 квітня було підписано договір №03/04/20 про надання послуги з захоронення ТПВ. Тож депутати зобов’язали директора КП «Шляхрембуд» розірвати з 30 квітня 2020 року зазначений договір та вирішили звернутися від імені міської ради до правоохоронних органів щодо дій керівника комунального підприємства.
Розглядаючи питання щодо подальшої фінансово-господарської діяльності КП «Шляхрембуд», обговорили можливість здійснення концесії та доцільність об’єднання підприємства з КП «Новоград-Волинськжитлосервіс», а також план заходів щодо виведення КП «Шляхрембуд» із кризового стану. Зазначимо, що, відповідно до розпорядження т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко від 27.04.2020 р. №76(о), створено робочу групу щодо аналізу фінансово-господарської діяльності та вирішення питання виведення з кризи комунального підприємства «Шляхрембуд» (голова робочої групи — заступник міського голови Анатолій Легенчук).
Відтак, проект рішення «Про ініціювання підготовки пропозицій щодо здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії» депутати не підтримали, а план заходів — затвердили.
Під час пленарного засідання погоджено пропозицію постійної комісії міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності зменшити суму коштів на потреби виборчих округів на 100 тис. грн. Вирішено залишити на кожен виборчий округ по 200 тис. грн, а решту включити до проекту рішення «Про внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік».
Депутати прийняли рішення, дозволивши фінансовому управлінню міської ради здійснювати фінансування капітальних видатків, передбачених бюджетом міської ОТГ, дотримуючись такої пріоритетності:

  • придбання медичного обладнання, передбаченого для запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) для КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»;

  • ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури місцевого значення — будівлі кінотеатру на вул.Шевченка, 5/1(Молодіжний центр);

  • реконструкція зі збільшення розмірів будівлі по вул. Шевченка, 20, для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс»;

  • капітальний ремонт вулиць: Янки Купали, Чайковського, Жмаченка, оплата послуг за виготовлені проектно-кошторисні документації та інженерно-геодезичні роботи (вишукування).


Зокрема, погодили перерозподіл видатків та вивільнених коштів із потреби виборчих округів, а саме: 1 млн 400 тис. грн — на фінансову підтримку КП «Шляхрембуд» міської ради; 1 млн 400 тис. грн — на ремонтно-реставраційні роботи Молодіжного центру; 5 млн 600 тис. грн — на реконструкцію будівлі центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс»; 200 тис. грн — на будівництво міні-футбольного майданчика ЗОШ №10 на вул.Гетьмана Сагайдачного, 215; 219 тис. 600 грн — на виготовлення ПКД для водозабезпечення сіл Майстрівського старостинського округу тощо.
Із повними текстами рішень можна ознайомитися на сайті міської ради в рубриці «Нормативна база — Рішення міської ради», результати поіменного голосування розміщені в рубриці «Нормативна база — Результати поіменного голосування».
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради