На «Лесі» успішно працює лінія з пошиття захисного одягу для медиків

На «Лесі» успішно працює лінія з пошиття захисного одягу для медиків

Прикладом соціально-відповідального бізнесу на Житомирщині в умовах пандемії коронавірусу називають роботу новоград-волинської швейної фабрики «Леся». Ще на початку карантину, коли в Україні виник критичний дефіцит засобів протиепідемічного захисту, а обласна влада шукала в регіоні швейне підприємство, здатне прийти на допомогу, таким рятівним колом стала наша швейна фабрика. Нагадаємо, раніше «Леся» здобула успіх на світовому ринку завдяки якісній брючній продукції під брендом «Бракс». Нині минає другий місяць, як підприємство, окрім виробництва модних брюк, перекваліфікувалося на пошиття захисних медичних комбінезонів.
Аби розпочати нове виробництво, колективу «Лесі» довелося розібратися в деталях і пройти сертифікацію, щоб пошиті вироби відповідали всім необхідним стандартам. Потужності підприємства дозволяють виготовити близько 1,5 тисячі екземплярів одягу за добу, а щомісяця — 40 тисяч.
Слід зазначити, що практичні поради з приводу виготовлення комбінезонів надали експерти — як зробити костюми зручними й надійними, щоб максимально захистити медиків від інфікування.
Коли левова частина підприємців рахують збитки, на «Лесі» намагаються не втрачати стабільних завойованих позицій і зберегти робочі місця. Звісно, в умовах карантину вимоги до організації роботи персоналу посилилися. Відповідно до рекомендацій, швачки працюють у масках, із дотриманням необхідної дистанції та дезінфекції. Невелику частину колективу довелося відправити у відпустки за власний рахунок, тим часом більшість працює на виконання важливого суспільного замовлення.
Як йдеться на сайті облдержадміністрації, пошиття першої великої партії на 1,8 мільйона гривень було профінансовано компанією «BGV Group». Захисний одяг компанія спільно з фабрикою «Леся» надали в якості безкоштовної допомоги медичним установам Житомирської області.
Допомогу отримав, серед інших, медичний колектив Новоград-Волинського міськрайТМО. Також, нагадаємо, фабрика «Леся» виступила меценатом, придбавши для нашої лікарні апарат штучної вентиляції легень. Загалом українським лікарням підприємство надало благодійної допомоги на один мільйон гривень.
Після закінчення карантину планують продовжити нарощування виробництва з пошиття брюк на експорт. Тому двері для сумлінних працівників, котрі шукають роботу, тут завжди відкриті. Додаткову інформацію можна отримати на підприємстві за адресою: вул.Героїв Майдану, 3-А, або за тел.: (04141) 2-45-05, (067) 409-49-87.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі