У Житомирі поліцейські викрили підпільну нарколабораторію

У Житомирі поліцейські викрили підпільну нарколабораторію

6 травня в гаражному приміщенні на околиці обласного центру оперативники кримінальної поліції Житомирського відділу виявили та зупинили функціонування підпільної лабораторії з виготовлення амфетаміну. На місці події затримали 32-річного житомирянина. Триває встановлення всіх обставин у рамках досудового розслідування.
Як розповів начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко, під час проведення оперативно-розшукових заходів була отримана інформація про підозрілий об’єкт, розташований в одному з гаражних кооперативів у віддаленому мікрорайоні міста. У ході перевірки підозри оперативників про використання приміщення в лихих цілях підтвердились.
6 травня поліцейські провели там санкціонований обшук. У результаті вилучено низку вагомих доказів протиправної діяльності, у тому числі — пов’язаної з незаконним обігом наркотичних речовин у значних масштабах.
Поліцейські виявили 10 пластикових каністр різної ємкості, скляні пляшки з коричневими рідинами, білу порошкоподібну сировину, прекурсори, лабораторний посуд та інші, необхідні для виготовлення синтетичних наркотиків, приладдя та пристосування.
На місці події був затриманий 32-річний житель обласного центру. Як з’ясувалося, приміщення гаража належить його знайомому.
Досудове розслідування проводиться в рамках ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Триває подальша перевірка та встановлення інших причетних до протиправної діяльності осіб.
Усе вилучене направлено на дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. За його результатами прийматиметься рішення щодо остаточної кваліфікації події.
Відділ комунікації поліції Житомирської області