Міська влада звернулася до поліції щодо перевірки повідомлення про новий несанкціонований скид сміття

Міська влада звернулася до поліції щодо перевірки повідомлення про новий несанкціонований скид сміття

Посадовим особам Новоград-Волинської міської ради передано фотографію із зображенням скиду сміття на території колишнього м’ясокомбінату (вул.Борисова, 4). На світлині чітко спостерігається відмінність у кольорі між насипами сміття, яке було виявлено 27 квітня на цій ділянці, що дає підставу припустити здійснення нового скиду.
Нагадаємо, що два тижні тому на території колишнього м’ясокомбінату було зафіксовано скид більше 100 тонн сміття, ймовірно, з міста Львова. Оскільки міська рада не давала жодних дозволів та не укладала договорів на утилізацію в місті львівського сміття, таке сміття завезено до Новограда-Волинського незаконно та не може бути утилізоване на полігоні ТПВ. Наразі щодо несанкціонованого скиду сміття на території колишнього м’ясокомбінату та полігону ТПВ тривають слідчі дії та відкрито за цим фактом кримінальне провадження.
12 травня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов та заступник міського голови Анатолій Легенчук виїхали на місце скиду сміття. На місце події виїхали також представники поліції, які займаються розслідуванням цієї справи. Однак, потрапити на територію орендованої ТОВ «Трейд Логіст Інвест» земельної ділянки по вул.Борисова, 4, не вдалося. Вхід до підприємства зачинено, а прибулі за вимогою посадовців представники підприємства-орендаря повідомили, що не мають ключів.
Через ненадання можливості перевірити повідомлення щодо скиду нової порції сміття, відповідальними особами Новоград-Волинської міської ради підготовлено звернення до поліції. Слідчі по справі мають зафіксувати новий скид сміття, якщо такий має місце, а також з’ясувати обставини, при яких на зачинену територію підприємства воно могло потрапити.
Щоб пришвидшити розгляд та вирішення зазначеного питання т.в.о. міського голови, секретар міської ради попередньо звернулася до прокуратури Житомирської області та Державної екологічної інспекції Поліського округу.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради