Мешканці мікрорайону «Кар’єр» потерпають від запиленості повітря

Мешканці мікрорайону «Кар’єр» потерпають від запиленості повітря

12 травня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов та заступник міського голови Анатолій Легенчук здійснили виїзд до мікрорайону «Кар’єр», мешканці якого потерпають від запиленості повітря. Під час виїзного обстеження встановлено, що ця ситуація склалася у зв’язку із внутрішньою діяльністю ТОВ «Новоград-Волинський каменедробильний завод» та спричинена сильним шквальним вітром.
Як поінформував директор підприємства Сергій Маяцький, протягом 2019-2020 років накопичився насип відсіву, який вивозиться за допомогою великовагового транспорту. Його залишки планується вивезти протягом поточного року. Вживаються заходи для зменшення кількості пилу, який розноситься вітром, а саме: полив під’їзної дороги вул.Гранітна та полив насипу відсіву і щебеневих фракцій, що випускається ТОВ «НВ КДЗ».
Представники місцевої влади зауважили, що частина великогабаритного транспорту, навантаженого сировиною, тентована не повністю, що збільшує кількість пилу в повітрі.
Унаслідок обстеження вирішено замовити в Новоград-Волинському відділі лабораторних досліджень ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» дослідження щодо рівня запиленості повітря в мікрорайоні «Кар’єр» та ймовірності негативного впливу на здоров’я мешканців.
Також доручено розглянути на комісії з питань безпеки дорожнього руху можливість встановлення штучного обмежувача швидкості («лежачого поліцейського») на вул.Гранітна (під’їзд до території ТОВ «НВ КДЗ») та встановлення дорожнього знака «Зупинка заборонена». Крім того, направлено листи до Новоград-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо дотримання правил дорожнього руху та графіку руху великовагового транспорту перевізниками вантажу ТОВ «НВ КДЗ» вулицями Новограда-Волинського.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради