На 93-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

На 93-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

13 травня під головуванням т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося 93-тє засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у якому взяли 16 членів виконкому.
На початку засідання головуюча вручила посвідчення члена виконавчого комітету Андрію Ломаці — керівнику Новоград-Волинського відділення №4 філії «Житомирське регіональне управління ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». Нагадаємо, що рішенням міської ради №936 від 23 квітня 2020 року виведено зі складу виконавчого комітету міської ради Олександра Куценка та введено до його складу Андрія Ломаку.
Також Олена Пономаренко проінформувала, що розпорядженням від 08.05.2020 р. №185(к) звільнено з посади заступника міського голови Анатолія Легенчука з 12 травня 2020 року за угодою сторін. Виконання функціональних обов’язків із питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, комунальної власності, екології та надзвичайних ситуацій покладено на першого заступника міського голови Сергія Колотова.
Для інформування про хід розслідування фактів незаконного вивантаження сміття з міста Львова на вул.Борисова, 4 (територія колишнього ПАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат»), слово для виступу було надано в.о. начальника Новоград-Волинського відділу поліції ГУ Національної поліції в Житомирській області Івану Запоточному, який зазначив, що наразі тривають слідчі дії та відкрито кримінальне провадження.
Під час засідання було прийнято 13 рішень. Зокрема, з метою ефективного використання продуктів харчування, закуплених за бюджетні кошти, рішенням виконавчого комітету міської ради надано згоду на передачу продуктів харчування, невикористаних закладами дошкільної освіти міської ОТГ комунальної власності, з балансу управління освіти і науки міської ради на баланс КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» на загальну суму 23712,30 грн, на безоплатній основі (картопля, буряк, цибуля, огірки квашені).
У зв’язку із закінченням терміну дії договорів, із метою забезпечення можливості підвозу до роботи працівників, які забезпечують життєдіяльність міста в умовах карантину, рішенням виконавчого комітету міської ради надано тимчасовий дозвіл на період дії карантину, але не пізніше визначення переможця конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, на здійснення міських автобусних пасажирських перевезень у звичайному режимі руху перевізникам, які обслуговують маршрути: №1 «Лубчиця — Залізничний вокзал», №4 «Вул.Дружби — Автовокзал (ринок)» — ТОВ «Новоградтранссервіс»; №2 «Автовокзал — М’ясокомбінат» — ФОП Косянчук А.В.
Окремими рішеннями встановлено тарифи на платні медичні послуги КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради та затверджено калькуляцію на ритуальні послуги з поховання померлих від коронавірусної хвороби (COVID-19), які будуть оприлюднені після підписання прийнятих рішень.
Через необхідність визначення обсягів реалізації послуг із захоронення побутових відходів в одиницях ваги та розрахунків із виконавцями послуг, рішенням виконавчого комітету вирішено застосовувати коефіцієнт перерахунку (Кп) маси твердих побутових відходів у їх об’єм, який визначається діленням 1000 на показник щільності: для відходів житлового сектору, підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, — Кп = 5,0. Виконавці послуг із вивезення твердих побутових відходів мають застосовувати коефіцієнт перерахунку при укладанні договорів на надання послуг захоронення твердих побутових відходів та з метою визначення обсягів реалізації цих послуг.
Крім того, було заслухано низку інформацій, які доповів начальник управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександр Богданчук.
1. Щодо вжиття заходів із дотримання безпеки дорожнього руху на вул.Житомирська (мікрорайон «Зелені»).
Проведено обстеження зазначеної вулиці за участю інспектора Служби автомобільних доріг у Житомирській області, начальника відділу благоустрою та інженера технічного нагляду управління ЖКГЕ та КВ міської ради. Комісією встановлено, що на вул.Житомирській необхідно замінити дорожні знаки «Пішохідний перехід» та освітити в нічний час цей відрізок шляху. Службою автомобільних доріг у Житомирській області, у підпорядкуванні якої знаходиться ця ділянка дороги, уже встановлено два дорожніх знаки «Дорожній перехід» із світловідбивною плівкою. Такий же знак встановлено на пішохідному переході в районі ЗОШ №7. Також розглядається питання щодо його освітлення.
2. Щодо вжиття заходів для заміни каналізаційної мережі на вул.Герцена.
Проведено комісійне обстеження каналізаційної мережі на вул.Герцена за участі представників Новоград-Волинського районного управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, ТОВ «Нові ласощі», інспекції благоустрою міста при управління ЖКГЕ та КВ міської ради, спілки ветеранів АТО, а також директора КП міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Алли Левицької, депутата міської ради Віталія Якубова. Комісія встановила, що ліквідувати виток нечистот потрібно шляхом заміни каналізаційної мережі на більший діаметр.
Комунальним підприємством виготовлено кошторис на заміну аварійної ділянки каналізаційної мережі на вул.Герцена на суму 1392530 грн, протяжність мережі складає 1136 м. Направлено звернення в Новоград-Волинське районне ГУ Держгеокадастру в Житомирській області щодо надання інформації про обмеження та охоронні зони земельної ділянки військового шпиталю (частина каналізаційної мережі проходить через цю земельну ділянку) та отримано Витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку, де зазначається, що відомості про обмеження не зареєстровані. Також проведено кадастрову зйомку для встановлення зони санітарної охорони об’єктів навколо каналізаційної мережі для ініціювання внесення змін до документації із землеустрою згідно із Земельним кодексом України та Класифікатором обмежень та обтяжень у використанні земельних ділянок.
3. Щодо вжиття заходів для обмеження руху вулицями міста великовагового транспорту.
Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 13.03.2013 р. №74 «Про перевезення вантажів великогабаритним автотранспортом у місті Новограді-Волинському», управлінням житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради підготовлені та направлені відповідні листи:

  • від 06.04.2020 р. №04/734 — Новоград-Волинському відділу поліції ГУ Національної поліції в Житомирській області з метою забезпечення здійснення постійної перевірки дотримання водіями правил дорожнього руху стосовно перевезення сипучих вантажів та руху вулицями міста автотранспорту загальною масою понад 30 т;

  • від 06.04.2020 р. №07/730 — ТОВ «Новоград-Волинський каменедробильний завод» із проханням щодо недопускання руху транспортних засобів разом із вантажем більше 30 т та перевезення сипучих матеріалів без накриття тентами, якщо ці матеріали не зволожені.


Чергове засідання виконавчого комітету міської ради планується провести 10 червня.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради