Заступника міського голови Анатолія Легенчука звільнено з посади за угодою сторін

Заступника міського голови Анатолія Легенчука звільнено з посади за угодою сторін

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю Новоград-Волинської міської ради.
«Враховуючи заяву заступника міського голови Анатолія Легенчука, розпорядженням т.в.о. міського голови від 08 травня №185(к) посадовця звільнено із зазначеної посади 12 травня за угодою сторін. Виконання функціональних обов’язків із питань житлово-комунального господарства, енергозбереження комунальної власності, екології та надзвичайних ситуацій покладено на першого заступника міського голови Сергія Колотова. У зв’язку з цим начальнику відділу кадрів міської ради Жанні Колесник доручено підготувати проект розпорядження щодо перерозподілу обов’язків між заступниками міського голови», — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що рішенням сесії міської ради 7 червня 2018 року Анатолія Легенчука було призначено на посаду міського голови. Заслухавши програми розвитку галузі ЖКГ, депутати міської ради тоді надали йому перевагу перед іншим кандидатом — екс-мером Новограда-Волинського Миколою Боровцем.
На посаді заступника міського голови з питань ЖКГ Анатолій Легенчук замінив Віктора Шалухіна, роботу якого депутати оцінили «незадовільно» й висловили йому недовіру (на сесії 24 травня 2018 року).
До слова, невдовзі свою «недовіру» від депутатів отримав і Анатолій Легенчук. У ході пленарного засідання 30-ї сесії Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання (28 лютого) депутати слухали звіти про роботу у 2018 році від заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету міської ради. Шляхом таємного голосування, у якому тоді взяли участь 27 депутатів і міський голова Віктор Весельський, було дано оцінку їх діяльності. Так, роботу заступника міського голови А.В.Легенчука «задовільно» оцінили 13 депутатів, «незадовільно» — 15.
Не в останню чергу це було пов’язано з тим, що, претендуючи на посаду міського голови, Анатолій Легенчук заявив, що «житиме на полігоні ТПВ», якщо це буде потрібно для ефективного розв’язання проблем полігону та добудови другого пускового комплексу першої черги.
Утім, саме ситуація на полігоні твердих побутових відходів у цілому й питання його добудови зокрема стали тим каменем, об який щодня спотикалася галузь ЖКГ. Додалися сюди проблеми із КП «Шляхрембуд» (банкрутство, викрадення обладнання, плинність керівників), будівнитцвом водогону на «Дружбу», якістю ремонту доріг.
Як наслідок, ледве не на кожній другій сесії депутати заслуховували звіти Анатолія Легенчука щодо стану справ у галузі ЖКГ. До почутого виникала маса питань, звітами депутати були незадоволені, проте «брали їх до уваги», як і пропонували проекти сесійних рішень.
Додамо також, що у 2015 році Легенчука обрали до Новоград-Волинської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка. До призначення на посаду заступника міського голови Анатолій Легенчук працював керуючим будинками й головою правління ОСББ «Колорит».
Олег БРЮХАНОВ