У Новограді в ДТП зазнала травм 4-річна дитина

Дорожньо-транспортна пригода сталася 18 травня, близько 18:00. Унаслідок зіткнення мопеда з парканом травми отримала 4-річна дівчинка. За кермом транспортного засобу перебував 16-річний підліток. Поліцейські з’ясовують усі обставини події та закликають батьків дбати про безпеку дітей.
Попередньо встановлено, що 16-річний житель м.Новограда-Волинського, керуючи мопедом «Honda Lead», не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з бетонним парканом приватного домогосподарства.
Унаслідок ДТП травми отримала пасажирка мопеда, 4-річна сестра водія. Дівчинку доставили до реанімаційного відділення міської лікарні. Хлопець серйозних травм не отримав.
Триває встановлення всіх причин та обставин події.
Водночас поліцейські закликають батьків дбати про безпеку дітей. Контролюйте їх місце перебування та організовуйте дозвілля.
Пам’ятайте про законодавчі обмеження за віком щодо керування транспортними засобами. Зокрема, для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки.
Підготовка водіїв категорій А1 (мопеди, моторолери та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт) та А (мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше) проводиться для осіб, які досягли 16-річного віку. Для категорії В1 (квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг) — для осіб, які досягли 18-річного віку.
Правилами дорожнього руху заборонено перевозити дітей, зріст яких менший за 145 см, або тих, котрі не досягли 12-річного віку, на задньому сидінні мотоцикла та мопеда.
Обов’язково подбайте про захисні шоломи та інші пристосування для юних водіїв двоколісників, нагадуйте про необхідність виділення себе на дорозі за допомогою спеціальних жилетів або світловідбивних елементів.
Відділ комунікації поліції Житомирської області