Що робити зі скидами до мереж зливової каналізації та рівчаків по вул.Гетьмана Сагайдачного?

Під головуванням тимчасового виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко та за участю першого заступника міського голови Сергія Колотова 20 травня відбулася нарада з питань виявлення несанкціонованих приєднань, скидів неочищених стічних вод до мереж зливової каналізації та рівчаків по вул. Гетьмана Сагайдачного, 238-240.
Оскільки в трьох двоповерхових будинках на цій вулиці відсутнє централізоване відведення каналізаційних стоків, власниками помешкань облаштовані вигрібні ями, які тепер знаходяться в аварійному стані. Як наслідок — погіршення екологічного стану навколишньої території.
Ідеальним вирішенням цієї проблеми є будівництво централізованої каналізації в мікрорайоні «Кар’єр», яка коштувала б бюджету громади 12 млн грн. На жаль, поки що спроможність міського бюджету не дозволяє втілити такий проект у життя.
Наразі необхідно мінімізувати негативні наслідки відсутності каналізації та облаштувати відведення каналізаційних стоків, щоб унеможливити скиди неочищених стічних вод до мереж зливової каналізації та рівчаків.
У березні поточного року Олена Пономаренко разом із відповідальними посадовими особами та депутатами міської ради здійснила обстеження житлового масиву на вул.Гетьмана Сагайдачного. За результатами обговорення проблеми вирішили розробити проектно-кошторисну документацію для облаштування відведення каналізаційних стоків, зокрема заміни ємкості. Досягнута попередня домовленість щодо співфінансування цього проекту з міського бюджету, власниками помешкань та за підтримки депутатів міської ради цього виборчого округу.
Кошторис облаштування відведення каналізаційних стоків, заміни ємкості та частини труби розроблено. На ці роботи необхідно 336 тис. 760 грн. Питання фінансування розглядатиметься на черговому пленарному засіданні міської ради.
За матеріалами міської ради