Дитячі садочки готові до відновлення роботи з 1 червня

Дитячі садочки готові до відновлення роботи з 1 червня

Протягом тижня заступник міського голови Оксана Гвозденко разом із начальником управління освіти і науки міської ради Тетяною Ващук обстежили дошкільні навчальні заклади щодо їх готовності до початку роботи в умовах адаптивного карантину.


Посадовці перевірили відповідність ДНЗ міста до вимог Міністерства охорони здоров’я України щодо безпеки перебування дітей у закладах. Так, дитячі садочки забезпечені в достатній кількості дезінфікувальними засобами та одноразовими паперовими рушниками. Також працівники ДНЗ відпрацювали організацію перебування вихованців у групах з урахуванням дотримання дистанції. З батьками проведена роз’яснювальна робота.
За результатами обстеження з’ясовано, що ДНЗ міста можуть розпочати роботу з 1 червня. Рішення про їх відкриття прийматимуть члени оперативного штабу на засіданні, що відбудеться 29 травня.
Відповідно до вимог, кількість дітей у групах не має перевищувати 15. Провівши моніторинг потреби, визначено, що наповнення закладів дошкільної освіти очікується на рівні 50%.
За матеріалами міської ради