Привітали дітей загиблих учасників АТО та дітей із прийомних сімей

Привітали дітей загиблих учасників АТО та дітей із прийомних сімей

Традиційно з початком літа міжнародна спільнота відзначає День захисту дітей. Це — радісне свято не тільки для маленьких громадян, але й для всіх дорослих, які живуть та працюють заради щасливого майбутнього своїх дітей.
У зв’язку із ситуацією, що склалася із поширенням в Україні коронавірусної інфекції, проведення масових заходів наразі заборонено. Тому відзначення Міжнародного дня захисту дітей максимально переведено в онлайн-площину. Відповідальні служби виконавчого комітету міської ради підготували для найменших громадян міста низку онлайн-конкурсів та відеопрезентацій.
Дитинство — це найпрекрасніша пора в житті людини. Проте доля не всіх дітей обдарувала радістю батьківства. Із нагоди свята 1 червня заступник міського голови Оксана Гвозденко привітала дітей загиблих учасників АТО та дітей із прийомних сімей Новоград-Волинської міської ОТГ, вручивши їм солодкі подарунки від кондитерської фабрики «ЖАКО» та сувеніри.
Під впливом ворожої агресії в українському суспільстві постала особлива категорія дітей. Це — діти учасників АТО. Вони по-дорослому спостерігають за подіями на Сході держави і з нетерпінням чекають на повернення батьків. На превеликий жаль, деякі батьки вже ніколи не зможуть повернутися живими до своїх дітей. У нашій громаді проживає 29 дітей віком до 18 років, чиї батьки загинули, захищаючи рідну землю на Сході України.
Також у Новоград-Волинській міській ОТГ шестеро дітей виховується в прийомних сім’ях. Заступник міського голови Оксана Гвозденко висловила слова особливої поваги людям, які піклуються, закладаючи в юні душі та серця високі моральні та духовні цінності, про діточок, які залишилися без батьківської опіки і найбільше потребують тепла і любові.
Вітаючи зі святом, Оксана Василівна зазначила, що діти — це майбутнє нашої держави, яке формується сьогодні. Заступник міського голови побажала дітям здоров’я, миру, добра, щасливого безтурботного дитинства, яскравих посмішок та здійснення найзаповітніших мрій.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради