Державна екологічна інспекція через суд вимагає заборонити експлуатацію полігону ТПВ

Державна екологічна інспекція через суд вимагає заборонити експлуатацію полігону ТПВ

Про це Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомила на своєму сайті 1 червня.
«Державною екологічною інспекцією скерована позовна заява про часткове зупинення діяльності полігону ТПВ у Новоград-Волинському районі.
На виконання доручення Прем’єр-міністра України з 04 по 17 березня поточного року працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Шляхрембуд» Новоград-Волинської міської ради, де виявлено грубі порушення експлуатації полігону в частині приймання та захоронення твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка на території Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області. Комунальному підприємству надано припис про усунення виявлених порушень. Посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності», — йдеться в повідомленні.
20.05.2020 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели перевірку виконання вимог припису. За її результатами встановлено, що вимоги припису не виконані.
Тому Державна екологічна інспекція Поліського округу підготувала та скерувала до суду позовну заяву про застосування заходів реагування до КП «Шляхрембуд» шляхом часткової зупинки діяльності.
«А саме: заборонити експлуатацію полігону в частині прийому та захоронення твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка на території Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області до моменту усунення грубих порушень вимог природоохоронного законодавства», — додають у повідомленні.
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Державної екологічної інспекції