Хроніка 24/2020

Хроніка 24/2020

У НОВОГРАДІ ЗАТРИМАЛИ АВТО З ФАЛЬШИВИМИ ДОКУМЕНТАМИ
3 червня в сервісному центрі МВС №1844 перереєстрація авто закінчилася викликом правоохоронців.
До ТСЦ МВС №1844 звернувся 45-річний мешканець Новограда-Волинського з наміром зареєструвати автомобіль Mercedes-Benz 2010 року випуску. Однак під час перевірки документів, що стали підставою для проведення операції, співробітники сервісного центру МВС спільно з фахівцями Експертної служби встановили, що «бриф» (документ про реєстрацію авто іншої держави) має ознаки підробки.
Про інцидент негайно повідомили до Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП у Житомирській області. Документи та вищезазначений транспортний засіб передали правоохоронцям.
РСЦ ГСЦ МВС у Житомирській області

ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗСЛІДУЮТЬ ОБСТАВИНИ ДТП НА ОКОЛИЦІ НОВОГРАДА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 4 червня, близько 10:00, на 105-му км автошляху «Васьковичі — Шепетівка», у м.Новограді-Волинському. У результаті травми отримали двоє людей.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля Renault Megane, 36-річний житель Харкова, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем DAF під керуванням 67-річного киянина.
У результаті ДТП травми отримали водій та пасажирка легковика, 50-річна харків’янка. Їх доставили до місцевої лікарні.
Триває встановлення всіх причин та обставин події.
ПОЛІЦІЯ ВСТАНОВЛЮЄ ОБСТАВИНИ СМЕРТЕЛЬНОЇ ДТП У БАРАНІВСЬКОМУ РАЙОНІ
У дорожньо-транспортній пригоді, що сталася 4 червня в с.Дубрівці, загинув велосипедист. Поліцейські розпочали досудове розслідування.
Попередньо, близько 15:30 водій автомобіля Daewoo Espero, 57-річний житель району, рухаючись автошляхом «Дубрівка — Висока Піч», допустив наїзд на велосипедиста, 65-річного місцевого жителя, який перетинав дорогу.
У результаті ДТП велосипедист загинув на місці події. Триває з’ясування всіх обставин ДТП.
ЗА ДОБУ ЗАГИНУЛИ ДВОЄ СКУТЕРИСТІВ…
Смертельні дорожньо-транспортні пригоди сталися в Житомирському та Новоград-Волинському районах. Поліцейські з’ясовують усі обставини подій у рамках розпочатих кримінальних проваджень.
4 червня, близько 10:00, ДТП сталася поблизу селища Городниці Новоград-Волинського району. Попередньо, водій автомобіля ВАЗ-2104, 58-річний місцевий житель, рухаючись у напрямку селища, зіткнувся зі скутером Viper, який рухався йому назустріч.
Унаслідок ДТП водій скутера отримав травми та помер у «швидкій допомозі» під час транспортування до лікарні.
Ще одна смертельна ДТП сталася близько 18:30 на 180-му км автодороги «Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський», у с.Сінгурах Житомирського району.
Попередньо, водій скутера Skybike, 71-річний місцевий житель, намагаючись перетнути автошлях, допустив зіткнення з передньою частиною автомобіля DAF під керуванням 27-річного жителя Запоріжжя, який рухався в напрямку Бердичева.
Від отриманих травм скутерист загинув на місці події.
За обома фактами розпочаті досудові розслідування за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Поліцейські встановлюють усі причини та обставини події.
ЗА ДОБУ У ДВОХ РАЙОНАХ ЖИТОМИРЩИНИ ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКАЛИ ВИКРАДАЧІВ АВТО
Упродовж 3 червня правоохоронці викрили трьох осіб, обгрунтовано підозрюваних у незаконному заволодінні ВАЗівками в Попільнянському та Хорошівському районах області. Розпочаті кримінальні провадження.
До Хорошівського відділення поліції надійшло повідомлення від жителя с.Комарівки про те, що вночі з його обійстя хтось викрав ВАЗ-2101.
— Про прикмети автівки ми одразу ж повідомили всім нарядам, які працювали на території району. Тим часом на одній із автодоріг між Хорошівським і Черняхівським районами я помітив розшукувану ВАЗівку, повідомив про це своїм колегам, і вже разом ми її зупинили, — розповів начальник Хорошівського ВП ГУНП Микола Заречний.
За кермом знаходився 21-річний житель Черняхівщини, а його пасажиром був 17-річний товариш із Житомира. Обох поліцейські доставили до місцевого відділення для з’ясування всіх обставин події.
Окрім незаконного заволодіння чужим транспортним засобом, старшому із молодиків може загрожувати кримінальна відповідальність за втягнення неповнолітньої особи в злочинну діяльність.
Увечері 3 червня до Попільнянського відділення поліції зателефонував 26-річний житель райцентру. Молодий чоловік повідомив про викрадення з обійстя автомобіля ВАЗ-2102. За словами власника, перед тим до нього навідувався знайомий із села на Київщині, а після того, як він пішов, дружина заявника випадково побачила на одній із вулиць свою машину, якою кермував хтось незнайомий, і терміново сповістила про це чоловіка. Той був удома і лише після дзвінка жінки пересвідчився у відсутності автівки на подвір’ї.
Вказаний автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили вже за чверть години. За її кермом дійсно перебував 21-річний житель Київщини. Він мав зовнішні ознаки сп’яніння. Його нетверезий стан у 1,28 проміле засвідчили медики.
Правоохоронцям молодик сказав, що мав намір прокататися райцентром автівкою свого знайомого.
Обставини обох подій з’ясовуються в ході досудового розслідування за ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Чинним законодавством за подібні протиправні дії передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі строком від 3 до 5 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПІД ЧАС ПРОГУЛЯНКИ З СОБАКОЮ ДИТИНА… ЗНАЙШЛА ГРАНАТУ
3 червня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищили два вибухонебезпечні предмети часів минулих війн, знайдені в Новоград-Волинському районі.
Один із боєприпасів виявлений у райцентрі. Під час прогулянки із собакою неподалік залізничних колій 10-річний хлопчик помітив у смітті чеку гранати. Дитина розповіла про знахідку родичам, які й викликали рятувальників. Оглянувши небезпечний предмет, фахівці ДСНС ідентифікували його як ручну гранату Ф-1.
А в селі Наталівці місцеві мешканці знайшли протитанкову міну біля місцевого ставка.
Також напередодні піротехніки області знищили ще два артилерійські снаряди, виявлені громадянами на відкритих територіях у селах Малий Браталів та Панасівка Любарського району.
Рятувальники нагадують! У разі виявлення підозрілого предмета, одразу повідомте за номерами «101» або «102». У жодному разі не торкайтеся знахідки. Шановні батьки, навчайте правилам поводження із невідомими предметами своїх дітей. Адже на канікулах більшість із них шукають, чим себе розважити. Потурбуйтеся, щоб відпочинок був безпечним.
УДСНС України в Житомирській області

В ОВРУЦЬКОМУ РАЙОНІ В ДТП ЗАГИНУЛИ ТРОЄ ДОРОСЛИХ І ДИТИНА
У результаті зіткнення двох автомобілів, що сталося 8 червня, близько 10:00, загинули троє дорослих та дитина. На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУНП Житомирщини та Овруцького відділення поліції.
Дорожньо-транспортна пригода сталася на автошляху «Овруч — Словечне», поблизу с.Скребеличів.
Попередньо, водій автомобіля Mitsubishi, 23-річний житель Овруча, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, допустив зіткнення з автомобілем Daewoo Lanos, під керуванням 24-річного жителя райцентру.
У результаті ДТП загинули водій та пасажири автомобіля Lanos: 50-річна жителька Овруцького району, 46-річна жінка та 1,9-річна дівчинка, жительки Овруча.
Водій Mitsubishi та 18-річна пасажирка Lanos отримали тілесні ушкодження та доставлені до місцевої лікарні.
Триває встановлення причин та обставин події. Попередня правова кваліфікація події: ч.3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
ЗА ДОБУ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЖИТОМИРЩИНИ ДОПОМОГЛИ ВСТАНОВИТИ МІСЦЕ ПЕРЕБУВАННЯ 4 НЕПОВНОЛІТНІХ ДІВЧАТ
Упродовж 5 червня поліцейські розшукали в Києві 14-річну житомирянку, в обласному центрі — її однолітку, у Коростишівському районі — 15-річну школярку. На ранок 6 червня з’ясовано місцезнаходження 12-річної дівчинки з Ємільчинського району.
Майже дві доби житомирські правоохоронці розшукували 14-річну жительку обласного центру, яка рано-вранці 4 червня втекла з дому, прихопивши із собою певну суму грошей. Уже знаючи потяг дівчини до мандрівок, правоохоронці розіслали орієнтування з прикметами зниклої колегам з усіх областей України.
— Відомості про дівчину ми отримували з кількох регіонів. Урешті 5 червня з’ясували, що вона знаходиться в столиці. За допомогою київських колег її було розшукано, й увечері того ж дня ми передали її батькам. За цей час юна мандрівниця, окрім столиці, устигла побувати на Сумщині й Полтавщині, — розповіла начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.
Опівдні 5 червня до поліції Коростишівського району звернулася жителька одного з сіл із повідомленням про зникнення її 15-річної онуки. Бабуся розповіла, що дівчина пішла гуляти ще напередодні увечері і до цього часу про неї нічого відомо не було. Правоохоронці розшукали школярку в подруги, де вона й перебувала увесь цей час.
У Житомирі поліцейські розшукували ще одну 14-річну юначку, яка втекла з дому після конфлікту з матір’ю. За декілька годин місцезнаходження дівчини було встановлено. Вона гуляла міськими вулицями.
Пізно увечері до Ємільчинського відділу поліції звернулася жителька одного з сіл із повідомленням про те, що додому з прогулянки не повернулась її 12-річна донька. Уже на ранок правоохоронці з’ясували, що дитина залишилася ночувати у своєї бабусі, не попередивши про це матір.
Зі всіма розшуканими дівчатами та дорослими членами їх родин триває профілактична робота інспекторів ювенальної превенції.
Відділ комунікації поліції Житомирської області