На 94-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

На 94-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

Тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко 10 червня провела чергове, 94-те засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у якому взяли 18 членів виконкому.
Було розглянуто 23 рішення. Зокрема, тривале обговорення стосувалося питання організації торгівлі на вулиці Шолом-Алейхема. Участь в обговоренні взяли як члени виконавчого комітету, так і жителі будинків цієї вулиці та підприємці, які здійснюють там торговельну діяльність.
Враховуючи листи Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, з метою дотримання санітарно-епідеміологічних норм торгівлі та забезпечення протипожежної безпеки (під’їзду до багатоповерхівок), виконавчий комітет міської ради погодив визначити місцем для здійснення торгівлі сільськогосподарською продукцією (овочі та фрукти) частину вулиці Шолом-Алейхема, а саме: біля будинку №2. Решта вулиці залишається відкрита для проїзду. Також для цієї категорії підприємців погоджено графік роботи — з 07:00 до 15:00. Відповідальним за організацію та проведення здійснення торгівлі сільськогосподарської продукції (овочі та фрукти) на вулиці Шолом-Алейхема визначено КТП «Міський ринок».
Врахувавши протокол засідання конкурсного комітету, рішенням виконавчого комітету надано дозвіл на здійснення міських автобусних пасажирських перевезень у звичайному режимі руху за маршрутами №1 «Лубчиця — Залізничний вокзал» та №2 «Автовокзал — М’ясокомбінат» на період із 11 червня 2020 року до 10 червня 2025 року перевізнику ФОП Горбовському В.Л. А також продовжено термін дії договору з ФОП Горбовським В.Л. на обслуговування маршруту №11 «РСС — Залізничний вокзал» на період із 19 серпня 2020 року до 11 березня 2025 року. Крім того, цим же рішенням доручено повторно оголосити конкурс на визначення перевізника для роботи на міському автобусному маршруті загального користування №4 «вул.Дружби — Автовокзал (ринок)».
Ще одним рішенням, відповідно до Указу Президента України від 23 березня 2020 року №103/2020 щодо відтермінування через коронавірус військового призову та враховуючи звернення військового комісара Новоград-Волинського об’єднаного міського військового комісаріату від 18 травня 2020 року №1181, виконавчий комітет погодив внесення змін у рішення виконавчого комітету міської ради від 11.03.2020 року №1163, а саме: щодо термінів організації призову на строкову військову службу. Відтак, призов придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі віком від 18 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу, проходитиме з 30 червня по 31 липня.
Із метою належної підготовки галузей господарського комплексу Новоград-Волинської міської ОТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років, виконавчий комітет затвердив відповідні заходи. Зокрема, створено комісію з питань перевірки стану готовності теплового господарства міської ОТГ (голова комісії — перший заступник міського голови Сергій Колотов), яка до 20 вересня має здійснити комплексну перевірку та оформити відповідні акти. Також створено штаб із підготовки галузей господарського комплексу міської ОТГ до роботи в зазначений період (начальник штабу — начальник управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександр Богданчук). Інформацію про підсумки підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років вирішено розглянути на засіданні виконавчого комітету міської ради в жовтні 2020 року.
Чергове засідання виконавчого комітету планується провести 8 липня.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради