Зустріч представників міської влади з випускниками закладів загальної середньої освіти із числа дітей-сиріт

Зустріч представників міської влади з випускниками закладів загальної середньої освіти із числа дітей-сиріт

5 червня відбулася вже традиційна зустріч керівництва Новоград-Волинської міської ОТГ із випускниками закладів загальної середньої освіти, які мають статус дітей-сиріт. Цьогоріч четверо дітей вищезазначеної категорії закінчили освітні заклади міста.
Зустріч відбувалася в невимушеній атмосфері. Розпочали зі знайомства, під час якого випускниці розповіли про себе, про свої вподобання та рішення щодо майбутньої професії. Серед вибору молоді — здобуття освіти військового психолога, фахівця з ІТ-технологій, фізичної культури та спорту, а також PR-комунікацій.
Заступник міського голови Оксана Гвозденко зазначила, що обрані напрямки на сьогодні є актуальними та цікавими, а навчатися та здобувати спеціальність за покликом серця — це найважливіше. Оксана Василівна побажала випускникам стрімко і швидко йти до своєї мрії, і пам’ятати, що нові знання є завжди необхідними в житті.
Начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Циба запевнив у всебічній підтримці абітурієнтів зі сторони міської влади як під час вступу, так і після здобуття ними спеціальності. Закликав не забувати свою малу батьківщину, повертатися після отримання обраної професії до Новограда-Волинського, щоб у майбутньому його розвивати та розбудовувати.
Завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Ірина Адамович зазначила, що в місті постійно піклуються про дітей пільгових категорій, допомагаючи вирішувати важливі життєві проблеми. А цьогорічні випускники — цілеспрямовані та сильні особистості, котрі впевнено йдуть до поставленої мети.
Присутні побажали випускникам успіхів у реалізації всіх задуманих планів і вручили сертифікати на отримання грошової виплати в розмірі 1500 грн кожний, а також подарунки.
Довідково. Із метою забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей, у тому числі — дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Новограді-Волинському діє Програма реалізації заходів на виконання «Конвенції про права дитини» на 2017-2021 роки. Серед пріоритетних напрямків діяльності є соціальний захист дітей різних категорій, а також підтримка сімей із дітьми та дітей пільгових категорій.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради