Взяли під варту учасника ДТП, в якій загинули четверо людей на Житомирщині

11 червня прокуратурою Житомирської області забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу водію, інспектору одного із слідчих відділень територіального відділення поліції, підозрюваного у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події.
За результатом розгляду, ухвалою Хмельницького районного суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
Як повідомлялося раніше, 23-річний водій, житель міста Овруча, інспектор поліції, у позаслужбовий час, рухаючись на автомобілі «Mitsubishi Lancer» по другорядній дорозі, виїжджаючи на головну, поблизу с.Скребеличі Овруцького району, не надав перевагу автомобілю «ЗАЗ ДЕУ», який рухався по головній дорозі, скоївши з ним зіткнення.
Унаслідок цього на місці дорожньо-транспортної події загинули четверо людей: водій «ЗАЗ ДЕУ» та три пасажири, серед яких — дитина віком 1 рік і 9 місяців. Ще одна пасажирка, матір загиблої дівчинки, та водій, який спричинив ДТП, отримали травми.
За погодженням із процесуальним прокурором, 08.06.2020 р. особі повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч.3 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб).
Досудове розслідування проводить територіальне управління ДБР у місті Хмельницькому.
Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво.
Відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прес-служба прокуратури Житомирської області