У Новограді вогнеборці врятували два житлових будинки

У Новограді вогнеборці врятували два житлових будинки

12 червня, о 12:48, за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі в Новограді-Волинському. На гасіння було скоординовано вогнеборців 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.
Вони встановили, що горіння відбувається на території приватного обійстя (на двох власників) на загальній площі 200 кв. м. Горіла частина покрівлі будівлі, що складається з гаража та сараю. Поруч розташований ще один сарай, на горищі якого також відбувалося горіння. Велика кількість у ньому дров та дощок створювали пожежне навантаження, що не давало змоги виявити осередок пожежі.
Крім того, весь двір був захаращений різноманітними речами, ганчір’ям, гіллям дерев та дровами, що також горіли прямо під ногами в рятувальників. Окрім зазначених факторів ризику, існувала загроза подальшого поширення полум’я на житловий будинок та обійстя сусідів. Оцінивши обстановку, начальник караулу запросив на допомогу додаткові сили та засоби для підвозу води та гасіння.
Аби приступити до гасіння пожежі, рятувальники спочатку відімкнули електрику та газ. Свої дії вони одночасно зосередили на захист житлових та господарських будівель, гасіння сараїв та території двору. Для прискорення гасіння пожежі, зменшення витрат вогнегасних речовин та попередження повторного загоряння фахівці ДСНС задіяли змочувальні розчини піноутворювача.
У ході ліквідації рятувальники здійснили 8 виїздів на дозаправки машин водою. Уже о 13:05 пожежу локалізували. Ще три години знадобилося для остаточної її ліквідації. Вогонь встиг знищити 30 кв. м покрівлі однієї із господарчих будівель, 6 кв. м перекриття іншої, дровітник. Проте вдалося не допустити перекидання вогню на дім власників, що розташований на відстані 2,5 метра, та на обійстя сусідів, яке складається з сараю, житлового будинку та альтанки.
На ліквідації надзвичайної події працювало 10 чоловік особового складу та 2 пожежних автомобілі. Причину пожежі встановлюють фахівці.
Управління ДСНС України у Житомирській області