Голова обласної ради відвідав обласний спеціалізований будинок дитини та школу-інтернат

Голова обласної ради відвідав обласний спеціалізований будинок дитини та школу-інтернат

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма 12 червня відвідав із робочим візитом Новоград-Волинський. У рамках візиту Володимир Васильович ознайомився з матеріально-технічною базою двох закладів, що знаходяться в підпорядкуванні обласної ради: обласний спеціалізований будинок дитини та школу-інтернат. Участь у виїзній нараді взяли тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко та депутат обласної ради Степан Нусбаум.
Під час 31 сесії обласної ради VІІ скликання, що відбудеться 25 червня, депутатами обласної ради планується розгляд проектів рішень щодо перепрофілювання вищезазначених закладів, у зв’язку із впровадженням реформ у сферах медицини та освіти. Зокрема, на державному рівні визначено, що найближчим часом в Україні закриють сиротинці, а дітей направлятимуть у дитячі будинки сімейного типу, патронатні або прийомні сім'ї.
Згідно з проектом рішення сесії обласної ради, обласний спеціалізований будинок дитини планується перепрофілювати в паліативний хоспіс для дітей. У цьому закладі надаватимуть паліативну допомогу пацієнтам з важкими захворюваннями, що не можуть бути вилікувані сучасними і доступними методами та засобами і супроводжуються вираженими больовими симптомами, тяжкими розладами життєдіяльності. Такі діти потребують кваліфікованої медичної допомоги, догляду та психологічної підтримки в термінальній стадії захворювання або за умови обмеженого прогнозу життя, сумнівному прогнозі одужання чи покращення стану або повноцінного відновлення функцій життєдіяльності.
Щодо школи-інтернату, то тут розглядають два варіанти подальшого функціонування закладу: перепрофілювання в спеціалізований військовий ліцей або в спеціалізований спортивний ліцей. Матеріально-технічна база школи відповідає вимогам саме такої спеціалізації навчання дітей старшого віку.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради