Громада села Гульська бореться за приєднання до Новоград-Волинської ОТГ

Громада села Гульська бореться за приєднання до Новоград-Волинської ОТГ

На позачерговій сесії міської ради, 17 червня, депутати внесли зміни до рішень міської ради від 27.02.2020 року №871, №872, №874 та від 22.12.2017 року №433 щодо добровільного приєднання територіальної громади села Гульська до Новоград-Волинської міської ОТГ. Зміни стосувалися дати набрання їх чинності. Замість 1 липня цього року вони набирають чинності з 17 червня.
Така необхідність виникла, оскільки, попри добровільне волевиявлення Новоград-Волинської і Гульської громад щодо приєднання останньої до міської ОТГ, у квітні 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план формування громад у Житомирській області, згідно з яким Гульська сільська рада має стати частиною Стриївської ОТГ. Ймовірно, що вже до 1 липня відбудеться затвердження громад у нових межах, у відповідності до перспективних планів.
За підсумками позачергової сесії міської ради рішення міської ради щодо добровільного приєднання територіальної громади села Гульська до Новоград-Волинської міської ОТГ набрали чинності з 17 червня 2020 року. Прихильники приєднання в Новограді й Гульську мають надію, що в Житомирській ОДА й Кабміні остаточне рішення щодо конфігурації громад приймуть із урахуванням добровільного волевиявлення громад.
Того ж дня, 17 червня, на звернення Гульської громади село відвідав голова Житомирської ОДА.
Візит Віталія Бунечка став відповіддю на мирну акцію протесту активістів Гульської громади на трасі «Київ — Чоп».
Перекривши рух транспорту, жителі села Гульська звернулися до голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка з проханням приїхати й вислухати думку Гульської громади з приводу приєднання до Новоград-Волинської ОТГ.
Голова ОДА в другій половині дня завітав до села Гульська. У приміщенні клубу на посадовця чекали жителі села, які знову озвучили своє бажання приєднатися до міста.
Місто на зустрічі представляли тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов та депутати міської ради Василь Остапчук, Василь Юрків, Ігор Юшманов і Віталій Якубов.
Олена Пономаренко наголосила, що добровільне приєднання Гульська до Новоград-Волинської міської ОТГ є волевиявленням жителів громади та здійснено згідно із законодавством. На підтвердження Олена Анатоліївна передала голові ОДА пакет документів із відповідними рішеннями Новоград-Волинської міської ради та Гульської сільської ради, які були прийняті протягом останніх 9-ти місяців.
Віталій Бунечко пообіцяв передати рішення Новоград-Волинської міської ради та Гульської сільської ради до Міністерства розвитку громад і територій України, яке формує остаточний перелік територій територіальних громад областей України для затвердження його Урядом наприкінці червня.
За матеріалами міської ради