Керівництво міста привітало медичну спільноту з професійним святом

Керівництво міста привітало медичну спільноту з професійним святом

У третю неділю червня медична спільнота відзначає професійне свято — День медичного працівника. Близько 1500 медиків піклуються про здоров’я мешканців Новоград-Волинщини. Вони обрали шляхетну професію, яка потребує повної віддачі та безмежного милосердя.
Цього року медичні працівники відзначають свято в умовах світової пандемії коронавірусу на передовій боротьби з COVID-19. Наразі медики демонструють найкращі людські та професійні якості — філігранну майстерність, професіоналізм, витримку, самовідданість, мужність та самопожертву.
Оскільки в Україні продовжено карантин, вітали медиків із професійним святом у вузькому колі, 19 червня, у великій залі Будинку рад. Від усіх жителів Новоград-Волинської міської ОТГ медичних працівників привітали тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов, заступник міського голови Оксана Гвозденко та начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак.
У вітальному слові Олена Пономаренко висловила глибоку вдячність від усієї громади медикам за вірність шляхетному покликанню й обов’язку, фаховість, милосердя, сердечну теплоту й чуйність: «Сьогодні кожен із нас по-новому оцінив людей у білих халатах. Зустрівшись із невідомим і смертоносним викликом — епідемією коронавірусу — ви, медики Новограда-Волинського, як істинні професіонали, як ангели-охоронці прийшли на допомогу.
Ви хоробро проявили відданість своїй справі та, ігноруючи особисті плани й проблеми, щоденно наражаєтеся на професійні небезпеки й навіть ризикуєте власним життям. Низький уклін за вашу самопожертву, вашу невтомну працю та щире і відкрите серце».
Це свято давно вийшло за рамки суто професійного, оскільки немає людини, яка б не зверталася за допомогою до людей у білих халатах. Тому й вдячних пацієнтів теж багато. Найсумлінніших та найвідданіших своїй праці медиків відзначено Почесними грамотами міської ради, подяками та грамотами управління охорони здоров’я Житомирської ОДА. Тим часом головного лікаря міськрайТМО Василя Бориса відзначено на державному рівні — Грамотою Міністерства охорони здоров’я України.
Із нагоди професійного свята бажаємо працівникам медичної галузі міцного здоров’я, щастя, достатку, професійних успіхів і людської шани. Нехай ваша доброта, турбота і милосердя повернуться до вас сторицею.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради