Посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на території Новоград-Волинської міської ОТГ

23 червня під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Члени комісії розглянули питання щодо посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території Новоград-Волинської міської ОТГ та вжиття заходів для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.
Відтак, вирішили продовжити дію карантину на території громади до 31 липня. На період карантину: робота у виконавчих органах міської ради розпочинається о 08:00 год; прийом громадян у центрі надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, органах Пенсійного фонду України розпочинається о 10:00 год.
Забороняється:

  • перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі — виготовлених самостійно;

  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

  • діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

  • діяльність закладів з розміщення;

  • відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі в державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК»;

  • проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше, ніж 1,5 метра;

  • здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема, пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, на залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення;

  • постачальникам електричної енергії, операторам систем розподілу електричної енергії здійснювати відключення та обмеження нижче технологічного мінімуму споживання електричної енергії підприємств централізованого водопостачання та водовідведення;

  • постачальникам природного газу здійснювати припинення постачання природного газу виробникам теплової та електричної енергії, зменшення періоду постачання в інформаційній платформі оператора газотранспортної системи та/або надсилання доручень на припинення (обмеження) транспортування/ розподілу природного газу для споживачів або припинення газопостачання), незалежно від форми власності.


Із метою запобігання поширенню на території громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, закладам громадського харчування, ресторанного бізнесу та кафе надавати послуги з харчування лише на відкритих (літніх) майданчиках просто неба, з дотриманням вимог постанов Головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 р. №18 та від 02.06.2020 р. №32.
Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області спільно з відділом підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради здійснити перевірку роботи ринків та магазинів щодо дотримання карантинних заходів, у разі виявлення порушень, надавати пропозиції щодо зупинки діяльності цих об’єктів.
Керівникам суб’єктів господарювання, які продовжують здійснення діяльності в умовах карантину, забезпечити дотримання вимог постанов Головного санітарного лікаря України, рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та розпоряджень керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації.
Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області: зобов’язати керівників автостанції та залізничної станції визначити відповідальних осіб за дотриманням перевізниками, водіями автобусів та приміськими потягами протиепідемічних норм під час посадки та висадки пасажирів; забезпечити контроль за дотриманням карантинних заходів під час перевезень громадян міським, приміським та міжміським транспортом.
Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, на період дії карантину забезпечити: з метою обмеження скупчення громадян у транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи застосування там, де це можливо, гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу; запровадження графіків роботи підприємств, установ, організацій, які передбачатимуть різний час початку (закінчення) їх роботи, залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради