Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ

«Протягом минулої доби лабораторно підтверджено новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Це — 57-річна жителька району, яка знаходиться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО». Її стан — середньої важкості.
У жителя району 1965 р.н., який 29 червня у важкому стані поступив в інфекційне відділення міськрайТМО з діагнозом пневмонія (і, на жаль, через деякий час помер), за результатами ПЛР-дослідження коронавірусної інфекції не виявлено.
Відтак, усього за період пандемії коронавірусу:

  • у місті Новограді-Волинському — 23 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. Із них: 12 осіб одужало, 4 — знаходяться на стаціонарному лікуванні (чол. 56 років та 66 років, жін. 58 років та 63 років), 6 — на амбулаторному лікуванні, 1 — померла внаслідок ускладнення цієї інфекції;

  • у районі — 9 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Із них: 7 осіб одужало, 1 — знаходиться на стаціонарному лікуванні (жін. 57 років), 1 — знаходиться на амбулаторному лікуванні», — станом на 2 липня повідомляє Любомир Дутчак, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.


У повідомленні днем раніше йшлося, що за звітну добу не зареєстровано нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Було відібрано 20 проб біоматеріалів для проведення ПЛР-дослідження в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». Це — хворі з підозрою на коронавірус, контактні особи, медичні працівники та пацієнти, які потребують планового лікування.
«Протягом суботи та неділі нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію не зафіксовано», — повідомив Любомир Дутчак одразу після вихідних.
Проте 28 червня з підозрою на COVID-19 до КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» поступили: житель міста (75 років) та жителька району (57 років). У пацієнтів відібрано біоматеріали для проведення ПЛР-дослідження в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».
За матеріалами міської ради