Нарада з питань розвитку позашкільної освіти міста

Нарада з питань розвитку позашкільної освіти міста

Під головуванням в.о. міського голови Оксани Гвозденко 7 липня відбулася нарада з питань розвитку позашкільної освіти міста. Участь у нараді взяли начальник освіти і науки міської ради Тетяна Ващук, керівники закладів позашкільної освіти Ольга Добровольна, Валентина Найдюк і Вадим Омельчук, а також депутати міської ради Юра Мірзабекян, Юрій Новиченко, Сергій Хапчук, Володимир Федорчук та Ігор Юшманов.
У Новоград-Волинській міській ОТГ функціонує три заклади позашкільної освіти: Палац дітей та молоді (ПДМ), Центр науково-технічної творчості учнівської молоді (ЦНТТУМ), дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки (ДЮКФП). Заклади опікуються розвитком дітей різних напрямків спрямування, які не дублюються між собою. Загалом ці заклади відвідують 2035 дітей.
Протягом тривалого часу вищезазначені заклади фінансувалися за залишковим принципом, однак ситуація змінилася в останні роки. Так, лише у 2020 році з міського бюджету на їх утримання передбачено 7 млн 053 тис. грн.
Зокрема, виділено кошти на поточні ремонти, закупівлю обладнання та інструментів, відрядження тощо.
Нещодавно, завдяки зверненням керівництва міста до Фонду державного майна України, колишнє приміщення управління статистики (вул.Князів Острозьких, 46) із державної власності було передано до комунальної. Завдяки цьому вдалося перевести ПДМ з аварійного приміщення у вищезазначену будівлю.
Щороку вивчається попит серед дітей міста щодо їх зацікавленості у відвідуванні тих чи інших гуртків. Наразі спостерігається динаміка зміни інтересів дітей, зокрема в напрямку науково-технічної творчості. Діючому ЦНТТУМ нагально необхідне нове приміщення, оскільки на цей час він розміщується в аварійному приміщенні, якому 150 років.
Вивчивши цю проблему, депутати міської ради підтримали пропозицію в.о. міського голови Оксани Гвозденко перевести ЦНТТУМ у приміщення Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул.Шевченка, 31), яке вивільниться після переведення останнього в будівлю Прозорого офісу.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради