Комісія погодила перелік осіб із числа дітей-сиріт, які потребують грошової компенсації на придбання житла

Комісія погодила перелік осіб із числа дітей-сиріт, які потребують грошової компенсації на придбання житла

Під головуванням в.о. міського голови Оксани Гвозденко 6 липня відбулося засідання комісії для формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб із їх числа, та визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.
Голова комісії Оксана Гвозденко повідомила, що потреба формується щодо виплати з державного бюджету грошової компенсації на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Оксана Василівна наголосила, що грошова компенсація виплачується в порядку черговості взяття на квартирний облік та з урахуванням обсягу відповідної державної субвенції на 2020 рік для потреб Новоград-Волинської міської ОТГ.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 р. №877 (у редакції від 01.06.2020 р. №515), право на отримання зазначеної компенсації мають особи з числа дітей-сиріт та діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 23 років (у тому числі — протягом бюджетного року, коли такій особі виповнилося 23 роки).
Черга формується Службою у справах дітей управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, комісійно погоджується та виноситься на розгляд і затвердження виконавчим комітетом міської ради.
Завдяки клопотанням керівництва міста, у 2018 та 2019 роках для Новограда-Волинського було спрямовано субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації для придбання для дітей-сиріт шести квартир.
Комісія погодила перелік із 43 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують грошової компенсації на придбання житла та підпадають під дію вищезазначеної державної програми.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради