Із засідання штабу (COVID-19)

Із засідання штабу (COVID-19)

3 липня у великій залі Будинку рад відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19 (керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації — перший заступник міського голови Сергій Колотов).
У кожному регіоні України щодня фіксують нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Новоград-Волинщина займає 10-ту позицію в області за кількістю випадків COVID-19. До п’ятірки з найбільшою кількістю випадків входять: м.Житомир, Житомирський, Коростенський, Любарський та Бердичівський райони. Про це під час засідання штабу повідомив начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак.
Як проінформував начальник Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Коваль, у період із 27 червня по 2 липня фахівцями районного управління спільно з працівниками поліції із залученням місцевих ЗМІ проведено 19 перевірок підконтрольних об’єктів на предмет дотримання карантинних заходів. Виявлені порушення чинного законодавства у 8 закладах громадського харчування. За результатами проведених обстежень складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 42 КУпАП на керівників закладів, яким видані приписи про усунення виявлених недоліків. Також позапланово обстежено кооперативний ринок «Урожай» і ринок ТОВ «Тандем», відповідні приписи направлені директорам ринків.
У складі мобільної групи за звітний тиждень комісійно обстежено 44 об’єкти різних форм власності щодо дотримання санітарних вимог та протиепідемічних заходів, виявлені порушення в трьох закладах. За результатами обстежень керівникам направлені листи з рекомендаціями щодо дотримання карантинних заходів.
Крім того, перевірили 5 пунктів проходження зовнішнього незалежного оцінювання, які працюють у місті: ліцеї №1, 4, 11, ЗОШ №6 та №7. Порушень не виявили.
Про здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів у транспорті повідомила начальник відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Вікторія Швець. За звітний тиждень мобільною групою складено 14 актів перевірки. Перевізнику направлено листа з вимогою усунення порушень у подальшому. Загалом, у водіїв наявні антисептики, періодично проводиться дезінфекція поручнів, 90% пасажирів одягають маски. Водії роблять зауваження, проте дотримання вимог залежить від свідомості самих пасажирів.
Щодо забезпечення медичних працівників проінформував головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Василь Борис. Наразі медичні працівники в достатній кількості забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфікувальними засобами. Проводиться налаштування ІФА-апарата для проведення досліджень із визначення імуноглобулінів двох типів: M (гострий процес захворювання) і G (людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання). ІФА-апарат буде введено в експлуатацію після проходження його тестування ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Розглянули звернення начальника відділу культури і туризму міської ради Лариси Заєць щодо відновлення виступів муніципального духового оркестру в міському Парку культури та відпочинку. Лариса Вікторівна зазначила, що такі виступи раніше проводилися щомісяця та мали свою цільову аудиторію, без створення великого скупчення глядачів. Відтак, вирішено дозволити один виступ оркестру. Якщо вдасться регулювати процес дотримання протиепідемічних заходів, то такі виступи буде дозволено проводити і надалі.
Шановні жителі Новоград-Волинської міської ОТГ! Послаблення карантину — не його скасування! Нагадуємо, аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей; дотримуйтеся соціальної дистанції.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради