Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ

«Протягом минулої доби в Новоград-Волинській міській ОТГ не зареєстровано нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.
Разом із тим, на стаціонарне лікування в інфекційне відділення КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з підозрою на COVID-19 поступив житель Новоград-Волинського району, 1956 р.н. У пацієнта відібрано біоматеріал для проведення ПЛР-дослідження та направлено до ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», — інформує в щоденному повідомленні за 9 липня Любомир Дутчак, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
Станом на 8 липня повідомлялося, що попередньої доби на стаціонарне лікування в інфекційне відділення КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з підозрою на COVID-19 поступило дві особи: жінка (1951 р.н.) із Новоград-Волинського району (у важкому стані) та чоловік (1955 р.н.) із міста. У пацієнтів відібрано біоматеріали для проведення ПЛР-дослідження в
ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».
7 липня лабораторно підтверджено чотири нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Це — дві жительки міста (67 років та 19 років), а також жителька району (77 років), які перебували на лікуванні в інфекційному відділенні міськрайТМО з підозрою на наявність вірусу. Також захворіла 54-річна жінка з числа контактних осіб. Наразі стан їх здоров’я стабільний.
Отримано 2 негативні висновки ПЛР-дослідження щодо хворих, які знаходилися на стаціонарному лікуванні КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО».
Загалом із початку карантину, станом на 9:00 9 липня, у м.Новограді-Волинському лабораторно підтверджено 26 випадків захворювання на COVID-19, у районі — 12.
На стаціонарному лікуванні перебуває 7 хворих на коронавірусну інфекцію, з них 2 — жителі міста, 4 — району, 1 — м.Баранівка.
Зважаючи на позитивну динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію на території Новоград-Волинської міської ОТГ та в Новоград-Волинському районі, медики закликають населення дотримуватися основних правил: уникати скупчення людей та додержуватися соціальної дистанції; носити індивідуальну захисну маску в громадських місцях; ретельно мити на дезінфікувати руки.
За матеріалами міської ради