КУПАТИСЯ ЧИ НЕ КУПАТИСЯ?..

КУПАТИСЯ ЧИ НЕ КУПАТИСЯ?..

Це питання не може не турбувати, коли сонечко, нарешті, пригріло і подарувало нам справжнє літо. У таку спеку кожному хочеться відпочити на березі річки, насолодитися її прохолодною водою. Проте, санітарні служби вже вкотре попереджають нас, що купання в річці заборонено, бо річка за своїми екологічними показниками може виявитися небезпечною для здоров’я любителів водних процедур.
На останньому засіданні міськвиконкому, що відбулося минулої середи, 10 червня, це питання також піднімалося. Зокрема, зазначалося, що чи не найбільше нашу річку забруднюють нині побутові відходи. Зокрема, є неодноразові сигнали про те, що приватні перевізники, які викачують вигрібні ями, зливають їх вміст просто в ливневу каналізацію, що стікає в річку.
Міський голова Микола Боровець з цього приводу зауважив, що надалі всі ці «заробітчани» візьмуться під строгий контроль і будуть зобов’язані укладати угоду з міськводоканалом, в очисні системи якого і мають зливати нечистоти.
Також виявлено деяких жителів прибережної зони, які також, не соромлячись, зливають у річку всі відходи власної життєдіяльності. Було проведено рейд працівниками житлово-комунального господарства, і надалі всі ці випадки візьмуться під контроль. Цими ж спеціалістами було проведено облік і паспортизація міських колодязів (всього 606) з метою обстеження води, яку жителі міста вживають у їжу. Вона також не завжди відповідає санітарним нормам, а в деяких районах міста, де були взяті аналізи води в криницях, вона взагалі непридатна для пиття.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА