Відбулося чергове засідання оргкомітету Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»

Відбулося чергове засідання оргкомітету Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»

25 липня в Новограді-Волинському 33-й рік поспіль відбудеться Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Зважаючи на обмеження, викликані пандемією коронавірусу, формат свята змінено на локальний — воно проходитиме без масових святкувань протягом одного дня.
13 липня під час чергового засідання організаційного комітету детально обговорили та погодили заходи, які цього дня відбуватимуться в місті.
Голова оргкомітету, виконувач обов’язків міського голови Оксана Гвозденко зазначила, що організація Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» має бути зразковою щодо дотримання карантинних обмежень. Разом із тим, слід враховувати, що населення відчуває потребу в організації для них культурних заходів, за якими новоград-волинці занудьгували під час карантину.
Новоград-волинці зможуть долучитися до заходів, покликаних популяризувати особистість Лесі Українки та її творчість — відвідати музеї, тематичні виставки, взяти участь в онлайн-заходах. Зокрема, готується до перегляду в Інтернет-ресурсах історія Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», історія конкурсів художнього слова та автентичної пісні, відеоконцерт «Леся Українка і сучасність» тощо.
Із нагоди свята в Новограді-Волинському відбудеться вручення обласних літературно-мистецьких премій імені Лесі Українки та імені Олени Пчілки, вручення почесних відзнак міста, презентація книг, покладання квітів, конкурси, які передбачатимуть залучення обмеженого кола осіб.
За підсумками засідання оргкомітету, виконуюча обов’язки міського голови Оксана Гвозденко дала низку доручень щодо доопрацювання та вирішення всіх організаційних моментів. Зокрема, акцентовано увагу на необхідності організації вчасного прибирання центральної частини міста, благоустрою територій тощо.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради