Спочатку — облаштовують об’їзд, тоді — перекривають дорогу. Не переплутайТе!

Спочатку — облаштовують об’їзд, тоді — перекривають дорогу. Не переплутайТе!

Проте під час ремонту мосту через річку Случ у селі Чижівці вчинили навпаки. 15 липня міст на автомобільній дорозі Р-49 «Васьковичі — Шепетівка» закрили для проїзду, а єдиний найближчий об’їзний шлях виявився катастрофічно не готовим до інтенсивного руху. І це при тому, що ремонт мосту — плановий і до нього готувалися заздалегідь.
Автомобілі між селами Наталівкою і Чижівкою спрямували в об’їзд грунтовою дорогою, що починається біля заводу «Церсаніт». Запропонована для об’їзду дорога знаходиться, м’яко кажучи, у такому стані, що максимум годиться для поодинокого проїзду дачників, рибалок і грибників, і аж ніяк не для інтенсивного руху. Адже трасою Р-49 користуються не тільки місцеві водії, вона є частиною транспортного коридору з Білорусі на Хмельницький, Чернівці й далі — на Румунію.
«У зв’язку з тим, що об’їзну дорогу ще не підготували до експлуатації, з обох боків мосту утворилося скупчення автомобілів», — констатували в повідомленні Новоград-Волинської районної державної адміністрації того ж дня.
На об’єкт виїхали голова РДА Сергій Литвинчук спільно із заступником Михайлом Остапчуком і, як йдеться в повідомленні, «домовилися з підрядником, що проїзд через міст у с.Чижівці відкриють ще до понеділка, 20 липня, а за цей час за кошти Чижівської ОТГ підготують об’їзну дорогу, що проходитиме біля підприємства «Церсаніт-Інвест».
«Із цією метою Сергій Литвинчук провів робочу зустріч із керівником підприємства ТОВ «Труд» та домовився про термінову поставку необхідних будівельних матеріалів для підготовки об’їзду», — інформує РДА.
Коментуючи це повідомлення у Фейсбуці, люди дивуються: як можна було готуватися до планового ремонту й при цьому завчасно не подбати про нормальний об’їзд?
«Координація спільних дій просто «суперова»! Створити проблему, щоб потім її вирішити та ще й пропіаритись!»; «Всі причетні до «капітального ремонту» не розуміли одразу, що спочатку слід підготувати об’їзди, а тоді перекривати проїзд? Чому не попередили перевізників і людей? Сьогодні ця подія стала неприємним сюрпризом, якого можна було уникнути, якби був хист думати логічно і поступово», — пишуть користувачі соцмереж.
Разом із тим дописувачі припускають, що підготовлений нашвидкуруч об’їзд «зійде разом із першим дощем».
«Я вже боюся уявити, як вони в екстреному порядку за 4 дні підготують об’їзну дорогу. Три місяці було, і нічого не зробили. Заляпають, як попало, і через деякий час знову все те саме», — йдеться в одному з коментарів.
Тим часом у райдержадміністрації нагадують, що виконання робіт із капітального ремонту мосту через р.Случ на автомобільній дорозі Р-49 «Васьковичі — Шепетівка» (на км 92 + 35 (57 км) біля с.Чижівки) розпочато, відповідно до національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським, за сприяння голови обласної державної адміністрації Віталія Бунечка, і закликають водіїв до уважності й розуміння: «Зважаючи на те, що на вказаному об’єкті вже розпочалися ремонтні роботи та проводиться демонтаж огорожі, просимо водіїв перед в’їздом на міст знижувати швидкість та бути максимально уважними, особливо — у темну пору доби».
Олег БРЮХАНОВ
Фото РДА та з Фейсбуку