Хроніка 30/2020

Хроніка 30/2020

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ЗАГИБЕЛЬ ПЕНСІОНЕРА В ДТП ПО ВУЛ. ЄРЬОМЕНКА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 18 липня, близько 10 години, по вул.Єрьоменка в Новограді-Волинському. Поліція розпочала досудове розслідування.
Попередньо, водій автомобіля «Opel Vivaro», 52-річний звягельчанин, здійснюючи рух назад, наїхав на чоловіка. У результаті ДТП пішохід, 80-річний житель Новограда-Волинського, від отриманих травм помер у реанімаційному відділенні лікарні.
Триває встановлення причин та обставин події в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
ЗА ТИЖДЕНЬ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАФІКСУВАЛИ ПОНАД СОТНЮ ПОРУШЕНЬ ПДР
Правоохороці за минулий тиждень припинили 115 порушень правил дорожнього руху на автодорогах Новоград-Волинщини, з яких 8 — керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
У ході постійної профілактичної роботи, що проводиться на території міста Новограда-Волинського та району, працівники сектору реагування патрульної поліції за минулий тиждень виявили більше сотні порушень Правил дорожнього руху, за якими складено адміністративні протоколи. Також було задокументовано дві дорожньо-транспортні пригоди, на щастя, без потерпілих.
Як розповів т.в.о. начальника Новоград-Волинського відділу поліції Андрій Гнатенко, основні причини, що призводять до ДТП, — перевищення водіями безпечної швидкості, порушення правил маневрування, нехтування правилами проїзду перехресть і керування в нетверезому стані.
За 7 діб патрулювання поліцейські відсторонили від керування автотранспортом 8 водіїв, які сіли за кермо напідпитку. Відносно порушників були оформлені адміністративні матеріали за ст.130 КУпАП.
Окрім того, ще 38 водіїв перевищили дозволений максимум швидкості руху, 34 — знехтували ременями безпеки та мотошоломами, 20 — керували транспортними засобами без відповідних документів, 10 порушників виявлено серед велосипедистів. Також адміністративні матеріали поліцейські оформили і щодо пішоходів, які переходили проїжджу частину в невстановлених місцях та інше.
За результатами обстеження вулично-шляхової мережі і стану дорожнього покриття, поліцейські склали 5 відповідних актів, які направлені до компетентних органів для усунення наявних проблем.
Правоохоронці закликають усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися правил і заходів безпеки. А дорослим також нагадують про необхідність контролю поведінки дітей на вулицях під час літніх канікул.
У БАРАНІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУВ МОТОЦИКЛІСТ
17 липня, увечері, у Довбиші сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої на місці загинув керманич мотоцикла, його пасажирка доставлена до лікарні. Розпочато розслідування обставин пригоди.
Встановлено, що близько 23:00 по вул.Соборній у Довбиші на заокругленій ділянці дороги 24-річний водій мотоцикла «Kawasaki», житель села Биківки Романівського району, не впорався з керуванням транспортним засобом та впав.
Від отриманих травм хлопець загинув на місці пригоди. Його 17-річна пасажирка, місцева жителька, була доставлена до Житомирської обласної лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.
Триває встановлення всіх обставин дорожньо-транспортної пригоди.
У ЖИТОМИРІ 5-РІЧНА ДИТИНА ЗАГИНУЛА ПІД КОЛЕСАМИ ВАНТАЖІВКИ
Дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої загинув 5-річний хлопчик, трапилася близько 19:20, 16 липня, по провулку Комунальному в Житомирі.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «СаЗ 3507», 23-річний житель Черняхівського району, рухаючись по провулку Комунальному в обласному центрі, допустив наїзд на 5-річного місцевого жителя. Двоє хлопчиків гралися на узбіччі дороги, один із них раптово вибіг на проїжджу частину і потрапив під заднє колесо вантажівки.
Унаслідок вказаної ДТП малий отримав травми, що виявилися несумісними з життям.
На місці працювали слідчі відділу розслідування ДТП ГУНП в області і слідчо-оперативна група Житомирського ВП. Водія було освідувано на вживання алкоголю, результат негативний. Призначено низку інших експертних досліджень.
Поліцейські з’ясовують усі обставини ДТП у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ВИЛУЧИЛИ МАЙЖЕ ТИСЯЧУ ЛІТРІВ ЕТИЛОВОГО СПИРТУ, ПРИЗНАЧЕНОГО ДЛЯ ФАЛЬСИФІКАТУ
Бердичівською місцевою прокуратурою за участі Управління стратегічних розслідувань у Житомирській області та Бердичівського відділу поліції вжито скоординованих заходів щодо протидії незаконному обігу та реалізації спирту.
Досудовим розслідуванням встановлено, що на територію Житомирщини, з метою збуту, а також подальшого незаконного виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції, шість місцевих жителів організовали постачання із сусідньої області спирту етилового.
За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури, у межах кримінального провадження, 15.07.2020 р. у складських приміщеннях та місцях мешкання фігурантів справи, у містах Житомирі та Андрушівці, проведено шість санкціонованих обшуків.
Виявлено та вилучено майже 1000 літрів спирту етилового, що зберігався в ємкостях різного об’єму, ящик готової горілчаної продукції сумнівної якості та чорнову бухгалтерію.
Виявлену продукцію вилучено, вживаються заходи щодо накладення на неї арешту, призначення відповідних судових експертиз, а також встановлення всіх інших осіб, причетних до злочинної діяльності.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ПОНАД ДЕСЯТОК ПОРУШЕНЬ ПІД ЧАС ПРОФІЛАКТИКИ ЛІСОКОРИСТУВАННЯ
На теренах Житомирської області працівники поліції проводять профілактичні заходи, перевіряючи дотримання визначених норм і правил лісокористування фізичними особами і суб’єктами господарювання в лісовій галузі. До превентивних відпрацювань залучаються поліцейські груп реагування територіальних підрозділів ГУНП, дільничні офіцери та оперативники кримінальної поліції. У північних районах працює мобільна рейдова група з числа працівників Управління превентивної діяльності ГУНП.
Лише за чотири останні дні правоохоронці зупинили понад 230 транспортних засобів, у вантажних відсіках яких перевозилася деревина. Найпоширеніші порушення, а їх зафіксовано 13, стосувалися недотримання або ігнорування правил перевезення лісоматеріалів. Тобто, водії або надавали сумнівні у своїй достовірності товарно-транспортні накладні, або взагалі не мали необхідних супровідних документів.
У 5 випадках поліцейські виявили ознаки злочинів. За цими фактами розпочаті відповідні кримінальні провадження.
Так, у рамках ст.246 (Незаконна порубка лісу) КК України правоохоронці з’ясовують походження вилучених 10 кубометрів деревини з вантажівки, зупиненої в Новоград-Волинському районі.
А 17 липня під Житомиром поліцейські виявили пилораму, що функціонувала без належних дозвільних документів.
Превентивні заходи правоохоронців тривають і надалі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області