ПРОГРАМА ПЕРЕБУВАННЯ В УКРАЇНI СВЯТIЙШОГО ПАТРIАРХА МОСКОВСЬКОГО I ВСIЄЇ РУСI КИРИЛА

12 червня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Керуючого справами УПЦ архієпископа Білоцерковського і Богуславського Митрофана відбулося робоче засідання Комісії Священного Синоду УПЦ з підготовки візиту в Україну Святійшого Патріарха. Члени Комісії розглянули в цілому програму візиту в Україну Предстоятеля РПЦ та обговорили технічні та організаційні питання. Комісія прийняла рішення про оприлюднення основних положень програми візиту в Україну Святійшого Патріарха Кирила.
Візит Предстоятеля Руської Православної Церкви в Україну відбудеться з 27 липня по 5 серпня. В день церковного шанування святого рівноапостольного князя Володимира і державного свята Хрещення Київської Русі Святійший Патріарх відвідає Київ. Напередодні, 27 липня, він відправить молебень на Володимирській гірці, а 28 липня, в день свята, і Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором. 30 липня, в день шанування Святогірської ікони Божої Матері, Святійший Патріарх звершить богослужіння в Свято-Успенській Святогірській Лаврі (Донбас).
2 серпня, в день пророка Божого Іллі, Предстоятель РПЦ відправить богослужіння на місці хрещення святого князя Володимира в Херсонесі (Крим, Севастополь).
5 серпня, в день Почаївської ікони Божої Матері та святкування 450-річчя принесення святині до України, Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершуватиме Божественну літургію в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.