Відбулися пленарні засідання 45-ї сесії міської ради

23 та 24 липня під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулися пленарні засідання 45-ї сесії міської ради сьомого скликання.
Депутати міської ради першочергово заслухали звіти щодо несанкціонованого завезення сміття з м.Львова та ситуації, що склалася на полігоні ТПВ в урочищі Ржатківка. З цього приводу проінформували тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови, куратор галузі житлово-комунального господарства Сергій Колотов, начальник управління ЖКГЕ та КВ міської ради Олександр Богданчук.
Участь в обговоренні цього питання, окрім депутатів, узяли заступник начальника Новоград-Волинського відділу поліції — начальник слідчого відділення Іван Запоточний, в.о. директора КП міської ради «Шляхрембуд» Василь Остапчук, голова районної державної адміністрації Сергій Литвинчук, представники громадськості Микола Боровець та Сергій Руденко.
За результатами розгляду було прийнято рішення: взяти до уваги звіти доповідачів; КП міської ради «Шляхрембуд» укласти договір про надання послуг з охорони полігону ТПВ в урочищі Ржатківка із застосуванням пропускного та внутріоб’єктового режиму і забезпечити належне функціонування на полігоні автомобільних електронних вагів; із метою відеоконтролю та відеофіксації подій на вулицях Борисова і Драгоманова управлінню ЖКГЕ та КВ міської ради закупити та встановити камери відеоспостереження; юридичному відділу міської ради і юридичному відділу управління ЖКГЕ та КВ міської ради підготувати і подати позов до суду про відшкодування міській раді збитків, завданих унаслідок відвалу відходів у невстановлених для цього місцях; рекомендувати Новоград-Волинському відділу поліції ГУНП у Житомирській області посилити контроль щодо несанкціонованого завезення сміття з м.Львова на полігон ТПВ та на територію міської ОТГ; внести зміни до Положення КП «Шляхрембуд» у частині підписання договорів, які стосуються захоронення твердих побутових відходів, відповідно попередньо погоджуючи їх на засіданнях виконавчого комітету міської ради.
Було затверджено звіт про виконання бюджету міської ОТГ за перше півріччя 2020 року та розглянуто питання щодо внесення змін і доповнень до Програм у галузі земельних відносин, житлово-комунального господарства та соціального захисту, що передували прийняттю рішення «Про внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».
Із метою перерозподілу коштів на погашення заборгованості із заробітної плати з нарахуваннями КП «Шляхрембуд» було спрямовано 260,8 тис. грн. Попередньо слово для виступу з цього питання було надано голові трудового колективу та працівникам комунального підприємства, які вийшли до трибуни сесійної зали.
Депутати розглянули питання, які стосувалися галузей земельних відносин, охорони здоров’я, освіти, культури, економіки, соціального захисту, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства.
Зокрема, внесено зміни до рішення міської ради від 06.06.2019 р. №726 «Про встановлення ставки єдиного податку на території Новоград-Волинської міської ОТГ», прийнято рішення про реорганізацію Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шляхом перетворення в Новоград-Волинський міський центр соціальних служб, затверджено Положення про конкурс на посаду керівників закладів та установ освіти комунальної форми власності міської ОТГ, затверджено в новій редакції Статути Краєзнавчого музею та Музею родини Косачів, внесено зміни до Програми бюджету участі (громадський бюджет) у Новоград-Волинській міській ОТГ, виклавши її в новій редакції тощо.
На завершення засідання було заслухано інформацію про заходи з вирішення питання подальшої діяльності КП «Шляхрембуд» та інформацію щодо проведення міни земельної ділянки на вул.Надслучанська, 1, а також прийнято звернення депутатів Новоград-Волинської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо недопущення продовження дистанційного навчання з 1 вересня 2020 року. Протокольним рішенням дозволено КП «Шляхрембуд» придбати бульдозер марки ДТ-75 за рахунок коштів, виділених на внески в статутний капітал.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради