У музеях міста провели виставки до «Лесиних джерел»

У музеях міста провели виставки до «Лесиних джерел»

Одними із традиційних заходів Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» є проведення різноманітних екскурсій та виставок у музеях.
Так, у Краєзнавчому музеї пройшла виставка старовинних побутових речей. Експозиція базується на матеріалах, зібраних краєзнавцями Житомирщини. Окремий розділ розповідає про старовинні побутові речі, що використовувалися в побуті в ХІХ сторіччі.
Також у Краєзнавчому музеї презентовано виставку картин В’ячеслава Пилипенка із Городниці. Роботи молодого талановитого художника вражають яскравістю й витонченістю. Своєму рідному краю молодий художник присвятив багато картин: «Житомирщина заповідна», «Звягельська фортеця», «Леся Українка», «Городницький монастир», «Руїни Губківського замку», «Золота осінь», «Зима», «Косуля», «Сова», «Ранкова прогулянка» тощо.
24 унікальні українські сорочки стали експонатами виставки «Печенізька перлина Полісся», що презентована в музеї родини Косачів. Вишукані вишиванки надані знаним колекціонером нашого краю, краєзнавцем Володимиром Іванюком із його приватної колекції.
Експоновані українські сорочки відносяться до «бісівських» і датовані 50-ми роками XX століття. Інформаційні матеріали Музею родини Косачів роз'яснюють походження презентованих сорочок та їх неординарну назву: «Багато століть тому на теренах Баранівського району проживала ціла народність. Мешканців шістьох сіл, а саме: Радулина, Дубрівки, Суємців, Смолдирева, Зірки та Зеленого Гаю — прозивали «Бісами», що не має споріднення з дияволом. Виставку українських сорочок «Печенізька перлина Полісся» можна буде побачити в Музеї родини Косачів до 8 серпня.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради