Тестодром 32/2020

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Чим посипають вулиці в ожеледицю? А. Цукром. Б. Сіллю. В. Перцем. Г. Прокльонами.

  2. Продовжіть рядок з пісні О. Пахмутової: «Главное, ребята, ... ». А. Громко не храпеть. Б. Носом не сопеть. В. Сердцем не стареть. Г. Гриппом не болеть.

  3. Як називали період правління Хрущова в області внутрішньої й зовнішньої політики СРСР? А. Відлига. Б. Потепління. В. Мжичка. Г. Теплоізоляція.

  4. Яка з цих стихій виникає в результаті підводного землетрусу? А. Цунамі. Б. Смерч. В. Тайфун. Г. Шторм.

  5. Де знаходиться «Гранд-Опера» (офіційна назва — Національна академія музики і танцю)? А. Франція. Б. Іспанія. В. Італія. Г. Росія.

  6. Хто такий Цимбаліст? А. Герой оповідання М.Твена. Б. Телеведучий «1+1». В. Американський скрипач. Г. Ізраїльський поет.

  7. У якому закладі колись торгував цілувальник? А. У булочній. Б. У перукарні. В. У винних лавках. Г. У тютюновій лавці.

  8. Якими словами закінчується афоризм Хемінгуея: «Щастя — це міцне здоров’я і ... »? А. Хороші друзі. Б. Сильна воля. В. Слабка пам’ять. Г. Великі гроші.

  9. Назва якого плоду з китайської перекладається як «корисний для матерів»? А. Апельсина. Б. Мандарина. В. Лимона. Г. Граната.

  10. Якою дитиною в сім’ї був комдив Чапаєв? А. Першою. Б. Третьою. В. Шостою. Г. Десятою.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №32: 1. Б. 2. В. 3. А. 4. А. 5. А. 6. В. 7. В. 8. В. 9. В. 10. В. (Натисніть Ctrl+A)