ХІРУРГІЯ — ОДНА З НАЙСКЛАДНІШИХ ДІЛЯНОК МЕДИЦИНИ

ХІРУРГІЯ — ОДНА З НАЙСКЛАДНІШИХ ДІЛЯНОК МЕДИЦИНИ

Хірургія — одна з найскладніших ділянок медицини. Саме від хірургів чи не найбільше вимагається самовіддачі, високого професіоналізму, ці люди жертвують власним часом, здоров’ям, родинним спілкуванням заради того, щоб врятувати комусь життя.
Хірургічне відділення Новоград-Волинського міськрайТМО з 2006 року очолює Василь Михайлович СЛИЖУК, який працює у Новограді-Волинському з 1992 року. У нашій розмові на запитання — чи не шкодує, що обрав таку непросту професію, — щиро відповів:
«Чесно скажу, що не шкодував і не шкодую. Наша робота дійсно важка і виснажлива, але кожне врятоване людське життя дає особливе натхнення жити і працювати».
У хірургічному відділенні працює 71 чоловік, з них 15 — лікарі, з яких 9 мають вищу категорію, 4 — першу і 1 — другу категорію. На даний час навчається 3 інтерна, і є надія, що вони повернуться сюди працювати. Приймають хворих три лікарі-урологи.
Вже кілька років поспіль у хірургічному відділенні освоєно практику лапароскопічних операцій (лікар Микола Іванович Балоушко), і за цей час таких втручань проведено понад 500. А загалом щороку у відділенні проводиться більше 3 тисяч операцій. Тут здійснюються всі види оперативних втручань, крім онкологічних, — лікування таких хворих проводиться в обласному онкодиспансері.
Додає хірургам роботи і той факт, що Новоград-Волинський знаходиться на досить жвавій автотрасі Київ-Чоп, де час від часу трапляються серйозні аварії, і постраждалі на них люди потребують допомоги хірургів. Така допомога надається на досить високому рівні, що не раз відзначалося керівництвом області.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА