Головний тренер ФК «Звягель» Руслан Скидан отримав тренерську ліцензію УЄФА

Головний тренер ФК «Звягель» Руслан Скидан отримав тренерську ліцензію УЄФА

Про це повідомляє офіційна сторінка ФК «Звягель» у Фейсбуці.
«Вітаємо головного тренера ФК «Звягель» Руслана Миколайовича Скидана із закінченням тренерських курсів з підвищення кваліфікації та отриманням ліцензії за програмою «В» диплом UEFA!
Диплом «В» — це третій рівень тренерської ліцензії серед усіх, що існують у європейському футболі, і його мають лічені тренери Житомирщини.
Ще в кінці 2019 року, після виграшу «золотого дубля», Руслан Скидан виявив бажання піти на тренерські курси для підвищення кваліфікації. Керівництво футбольного клубу «Звягель» підтримало ініціативу головного тренера команди, оплативши повний курс навчання, який тривав із весни до липня.
Робота тренера — це не тільки розробка тактики і схем, а й підготовка правильного тренувального процесу, робота психолога, проведення селекції та вміння індивідуально «достукатися» до кожного гравця в команді», — йдеться в повідомленні.
У ФК «Звягель» наголошують, що Руслан Скидан на чолі команди відіграв, мабуть, рекордну безпрограшну серію в новітній історії Житомирського футболу, яка тривала два роки!
А саме: 34 матчі в межах офіційних обласних турнірів, у яких команда здобула 29 перемог, 5 матчів зіграла внічию, забила — 128, пропустила 20 м’ячів (у середньому за гру: 3,8/0,6).
Безпрограшна серія «Звягеля» розпочалася 14.07.2018 року виїзною перемогою в чемпіонаті області проти «Фортуни» — 1:0.
А 34-ий поспіль безпрограшний матч звягельчани відіграли 27.06.2020 року, коли також у чемпіонаті області вдома здолали «Арсенал-ДЛГ» — 4:0.
«Всі, хто слідкує за обласним футболом, мають розуміти, що ця безпрограшна серія тривала два роки не в той час, коли в області декілька років домінує одна потужна команда, яка виграє всі турніри, і ніхто не може скласти їй конкуренцію (як це було донедавна із СК «Коростень»). Ці два роки за призові місця боролися 3-5 потужних команд, матчі між якими були непередбачувані.
Руслане Миколайовичу, бажаємо вам не зупинятися на досягнутому, постійно розвивати свої знання та збагачувати досвід у тренерській діяльності, а футбольний клуб вам у цьому сприятиме і допомагатиме!» — додають у ФК «Звягель».
Підготував Олег БРЮХАНОВ, фото зі сторінки ФК «Звягель»