Звягельчани завершили перше коло чемпіонату на першому місці

Звягельчани завершили перше коло чемпіонату на першому місці

Битва за лідерство на проміжному фініші відбулася в Новограді. У межах 7-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу 1 серпня на стадіоні «Авангард» зійшлися ФК «Звягель» і коростенський «Мал».
«Мал» підійшов до звітного матчу в статусі лідера. Звягельчани відставали на два очки. Перемога над одним із головних конкурентів за обласне чемпіонство дозволяла ФК «Звягель» очолити турнірну таблицю.
Наприкінці другого тайму Р.Гусак вивів господарів уперед. Невдовзі, на 75-ій хвилині гри, вилучення з тренерської лави заробив тренер коростенців, не по-спортивному реагуючи на події на полі.
На 90-ій хвилині Р.Гусак закріпив успіх «Звягеля» — 2:0.
Таким чином «Звягель» набрав 16 очок. У «Мала» залишається 15.
14 очок має ФК «Бердичів», який у виїзному матчі з рахунком 5:3 переміг «Полісся» зі Ставків.
У ФК «Звягель» прокоментували важливу перемогу: «Поки футбольна спільнота Житомирщини обговорює, чи справедливо «Звягель» переміг ФК «Мал» у межах 7-го туру, чи просто скористався помилками арбітрів, ми наведемо статистичні факти. На цей момент ФК «Звягель» має найбільшу кількість перемог та найменшу кількість поразок, найбільше голів забили і найменше пропустили. У підсумку маємо найкращу різницю забитих/пропущених м’ячів серед усіх команд чемпіонату. Чи заслужено команда, що здобула такі показники, займає перше місце в турнірній таблиці за підсумками першого кола — питання риторичне.

Друге коло обіцяє бути ще більш багатим на інтриги, скандали та розслідування, тому запасаємося попкорном та вболіваємо за своїх, а в чемпіонаті нехай переможе найсильніша команда, яка здобуде чемпіонські медалі винятково футбольною майстерністю на футбольних полях Житомирщини!» — пишуть на офіційній сторінці ФК «Звягель» у Фейсбуці.
* * *

1 серпня також відбулися ігри 7-го туру першості Житомирської області з футболу.
«Звягель-2» вдома розгромив «Лан» (Бабушки) — 6:1.
Голи: А.Шихевич (14), І.Бондарук (50), М.Березін (72, 85, 87), Я.Ващенко (90) — Ю.Коваль (89).
«Звягель-2» піднявся на третє місце турнірної таблиці першості, маючи 12 очок.
На вершині — ФК «Миропіль» — 16 очок. На другому місці із тринадцятьма очками — «Оріон» (Нова Борова). Цікаво, що команди з четвертого по сьоме місце набрали по 10 очок. Так що в другому колі інтрига в першості буде ще та!
* * *

2 серпня відбулися матчі перенесеного 2-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу серед ветеранських команд (40 років і старші).
Новоградський «Авангард» удома зіграв унічию (1:1) із командою «Ветеран» (Махнівка).
У групі Південь «Авангард» посідає четверте місце з семи команд.
Олег БРЮХАНОВ