Розпочато підготовку до відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

4 серпня в.о. міського голови Оксана Гвозденко провела нараду щодо організації та проведення в Новоград-Волинській міській ОТГ заходів із нагоди відзначення прийдешніх державних свят — Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.
Присутні на нараді представники галузей культури, освіти, молоді та спорту надали пропозиції до плану заходів. Зокрема, 23 серпня пропонується провести урочисту церемонію підняття державного прапора, також на території міського пляжу організують роботу молодіжного спортивного містечка, де серед численних забав — сплав на байдарках, змагання з пляжного волейболу, тематичні інтелектуальні вікторини, тир, польова кухня тощо.
У День Незалежності України заплановано відкриття нової експозиції Новоград-Волинського краєзнавчого музею та нового приміщення центральної дитячої бібліотеки імені Олени Пчілки по вул.Замкова, 3/6. Святкові заходи для різних вікових категорій населення — дітей, молоді та людей старшого віку — цього дня планується провести в міському Парку культури та відпочинку та на фортеці.
В.о. міського голови Оксана Гвозденко акцентувала увагу присутніх, що День Незалежності України та День Державного Прапора є найважливішими державними загальнонародними святами, тому їх організації необхідно приділити належну увагу. Обов’язково слід зважати на карантинні обмеження, що потребує обмеження масових заходів та дотримання всіх застережних засобів. Також йшлося про необхідність вжиття додаткових заходів із благоустрою територій, святкового оформлення міста з використанням державної символіки.
Після детального опрацювання всіх пропозицій буде видано відповідне розпорядження із затвердженням плану заходів святкування Дня Державного Прапора та 29-ї річниці Незалежності України, який згодом буде оприлюднено.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради