З 2002 РОКУ У НОВОГРАДІ ВПЕРШЕ ПОЧАЛИ ПРОВОДИТИ ОПЕРАЦІЇ НА ОЧАХ

З 2002 РОКУ У НОВОГРАДІ ВПЕРШЕ ПОЧАЛИ ПРОВОДИТИ ОПЕРАЦІЇ НА ОЧАХ

Офтальмологічне відділення, по суті, об’єднує два профілі: офтальмологія та отоларингологія. Очолює відділення лікар-окуліст Микола Петрович Стоянчук, який розповів нам, що нині тут функціонує 30 ліжок. Практично весь час відділення переповнене, але цього літа немає такого напливу пацієнтів. Микола Петрович пояснив це тим, що, швидше всього, фінансова криза вплинула на всіх, і навіть якщо люди мають проблеми зі здоров’ям, та водночас не маючи коштів на медикаменти, то очікують до останнього. На жаль, в таких випадках повернути здоров’я стає значно складніше.
У колективі цього відділення працює 5 лікарів, 8 медсестер і 6 молодших медичних сестер. Кожного року цей колектив практично власними силами проводить ремонт у відділенні – тут завжди особливо охайно та затишно. З вдячністю згадують спонсорів: В.В.Григоренка, В.В.Рудика, В.С.Юхимчука, Ю.В.Тарара, А.Х.Мазура, О.В.Дибу, С.В.Канюку та багатьох інших, хто фінансово допомагає створювати тут належні умови для пацієнтів відділення.
З приходом М.П.Стоянчука у Новоград-Волинському ТМО вперше почали виконувати операцію на очах. З 2002 року Микола Петрович успішно проводив такі операції з приводу катаракти з імплантацією штучного кришталика. Минулого року оперативних втручань по катаракті було проведено 150 і прооперовано 40 глауком.
Загалом же Новоград-Волинський по праву може пишатися закладами охорони здоров’я. Такого прекрасного приміщення лікарні не має жоден райцентр області. Протягом останніх років вдалося забезпечити заклад сучасним обладнанням, а фахівці, які тут трудяться, дійсно визнані як висококласні професіонали.
Щиро вітаємо медиків з професійним святом, бажаємо добробуту, оптимізму, доброзичливого ставлення і вдячності від пацієнтів за їх непросту, самовіддану працю!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА