Відбулося засідання робочої групи з питань підвищення місцевої соціальної згуртованості та громадської безпеки населення

28 липня відбулося засідання робочої групи з питань підвищення місцевої соціальної згуртованості та громадської безпеки населення.
На розгляд робочої групи було представлено два проекти, які стосувалися безпеки дорожнього руху. Анна Дідик, членкиня Молодіжної ради Новоград-Волинської міської ОТГ, є автором проекту щодо встановлення ростових фігур на найбільш небезпечних нерегульованих пішохідних переходах у місті. Інший проект ініціював громадський активіст Олександр Фурман, який пропонує нанести на нерегульовані пішохідні переходи дорожню розмітку з 3Д ефектом.
В обговоренні взяв участь представник Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП у Житомирській області Михайло Мосцицький, який поінформував присутніх про ситуацію на дорогах міста та надав практичні рекомендації щодо запропонованих проектів.
Розроблені заявки будуть доопрацьовані, відповідно до внесених коректив, та подані на розгляд грантодавців. У разі погодження, на їх реалізацію будуть залучені кошти Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
Нагадаємо, Новоград-Волинська міська ОТГ у співпраці з НУО «Сучасний Формат» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Королівства Нідерландів бере участь у проекті «Підвищення місцевої соціальної згуртованості та громадської безпеки в громадах Житомирської області» (розпорядження від 19.06.20 р. №116). Основними напрямками, над реалізацією яких працює робоча група, є безпека дорожнього руху, підтримка соціально незахищених верств населення та згуртованість населення, а також патріотичне виховання.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради