Робоча зустріч із питань продовження будівництва хірургічного корпусу

Робоча зустріч із питань продовження будівництва хірургічного корпусу

29 липня в.о. міського голови Оксана Гвозденко, заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак та головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василь Борис провели робочу зустріч із представниками департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА та підрядної організації з питань продовження будівництва хірургічного корпусу.
Варто зазначити, що днями завершено тендерну процедуру з визначення виконавця будівництва хірургічного корпусу міськрайТМО на загальну суму 110 млн грн. Переможцем визначено житомирську компанію ТОВ «БУДІВЕЛЬНИЙ АЛЬЯНС МОНТАЖПРОЕКТ» (керівник — Микола Баранівський). Із деталями публічної закупівлі послуги можна ознайомитись на порталі ProZorro (www.prozorro.gov.ua).
Замовник будівництва в особі директора департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інна Хоменко повідомила, що 28 липня з підрядником було укладено договір. Відповідно до угоди, будівництво хірургічного корпусу КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» на вул.Наталії Оржевської, 13, має бути завершено до кінця 2022 року. У свою чергу, представники виконавця робіт зауважили, що в разі достатнього фінансування, будівництво може бути завершено до кінця 2021 року.
У межах робочої зустрічі в.о. міського голови Оксана Гвозденко зауважила, що керівництво міста і надалі вживатиме всіх необхідних заходів та всіляко сприятиме завершенню будівництва хірургічного корпусу. Так, після багаточисельних звернень цей об’єкт включено до переліку об’єктів, фінансування яких здійснюється за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.
Між тим, об’єкти, які фінансуються за рахунок ДФРР, обов’язково підлягають співфінансуванню на рівні 10% коштами місцевих громад. Так, заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук зазначила, що в бюджеті міської ОТГ на 2020 рік передбачено 1 млн 800 тис. грн субвенції з місцевого бюджету на співфінансування об’єкту. А загалом до кінця року на будівництво хірургічного корпусу планується освоєння близько 15 млн грн, виділених із ДФРР.
Також у межах наради обговорили врегулювання правових аспектів продовження будівництва хірургічного корпусу.
Довідково. Розпорядженням голови Житомирської ОДА від 10.03.2020 року №179 «Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2020 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» визначено замовників (розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів) із реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються у 2020 році за рахунок коштів ДФРР. Згідно з розпорядженням голови ОДА, замовником будівництва хірургічного корпусу КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» в м.Новограді-Волинському визначено департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА.
Рішенням міської ради №901 від 19.03.2020 року було доручено делегувати функції замовника від КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА на виконання робіт з будівництва (коригування) хірургічного корпусу на вул.Наталії Оржевської, 13.
Олена ОБУХ, т.в.о. начальника відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради