На апаратній нараді керівникам галузі житлово-комунального господарства дано низку термінових доручень

На апаратній нараді керівникам галузі житлово-комунального господарства дано низку термінових доручень

В.о. міського голови Оксана Гвозденко провела 3 серпня щотижневі оперативну та апаратну наради. Було сплановано роботу протягом поточного тижня, а саме: поставлено завдання здійснення контролю за капітальним ремонтом у закладах освіти та культури; виїзного обстеження щодо поточного ремонту доріг; обстеження умов проживання та організація допомоги родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах та виховують дітей, тощо.
Плануючи роботу із забезпечення життєдіяльності міста, центром уваги Оксана Гвозденко визначила галузь житлово-комунального господарства. Керівникам комунальних підприємств міста, зокрема директору КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» Сергію Моісєєву, було вказано, головним чином, на систематичну бездіяльність у сфері вчасного прибирання вулиць, косіння газонів та вивезення сміття.
Здійснюючи об’їзд міста, Оксана Василівна зафіксувала факти невиконання попередньо наданих чисельних доручень із благоустрою територій, зокрема в мікрорайоні «Болгарбуд», Парку культури і відпочинку та на міських кладовищах. Так, на кладовищі по вул. Чехова склалася кричуща ситуація із захаращення території сміттям рослинного походження.
31 липня проведено обстеження кладовища і прилеглої до нього території, які знаходяться на утриманні КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» та виявлено їх незадовільний санітарний стан (звалища сміття, бур’яни, трава біля бордюр). Незважаючи на неодноразові письмові доручення щодо приведення кладовища в належний санітарний стан (здійснення косіння, прибирання звалищ сміття), територія залишається в незадовільному стані. Це порушує загальний санітарний та естетичний стан міста й викликає обурення в новоград-волинців.
Тому директору КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» Сергію Моісєєву доручено до кінця поточного тижня привести територію кладовища по вул. Чехова до належного стану та вивезти сміття. Крім того, було вказано на неналежний санітарний стан інших кладовищ. У разі невиконання доручення, керівнику комунального підприємства буде оголошено догану.
Також від управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради готується подання щодо можливості регулювання розміру заробітної плати керівникам комунальних підприємств, враховуючи виконання ними доручень.
Складною залишається ситуація на полігоні ТПВ. Нагадаємо, що в.о. міського голови Оксана Гвозденко видала розпорядження, згідно з яким продовжено термін встановлення тимчасових обмежувальних заходів на полігоні ТПВ, а саме: продовжити дію до 20.08.2020 року тимчасових обмежувальних заходів на полігоні ТПВ в урочищі Ржатківка в частині заборони приймання та захоронення побутових відходів, окрім побутових відходів за наявності спеціального дозволу з житлових будинків, адміністративних і громадських установ та організацій, підприємств торгівлі та громадського харчування, закладів культури і мистецтва, навчальних та лікувально-профілактичних закладів та інших підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, що розміщені на території Новоград-Волинської міської ОТГ.
Однак із території колишнього м’ясокомбінату продовжується вивезення сміття на полігон ТПВ усупереч забороні. Більше того, власник ТОВ «Трейд Логіст Інвест» написав заяву до поліції на в.о. міського голови Оксану Гвозденко через недопущення вивантаження сміття на полігон ТПВ без спеціального дозволу.
У свою чергу Оксана Гвозденко доручила т.в.о. директора КП «Шляхрембуд» Василю Остапчуку посилити контроль за виконанням вищезазначеного розпорядження та, у разі здійснення спроб його порушити, — звертатися до поліції.
У межах наради посадовці поінформували щодо виконаних ними за минулий тиждень доручень та колективно опрацювали низку питань життєзабезпечення Новоград-Волинської міської ОТГ. Крім того, доручено вжити заходи щодо вчасного використання коштів на капітальні видатки планових призначень.
Насамкінець перший заступник міського голови Сергій Колотов повідомив про намір звільнитися з посади. Наразі Сергій Юрійович написав заяву на відпуску з 4 серпня.
Олена ОБУХ, т.в.о. начальника відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради