Новограду потрібно 30-40 камер відеоспостереження

Новограду потрібно 30-40 камер відеоспостереження

ТОДІ ПОЛІЦІЯ ОБІЦЯЄ ЗРОБИТИ ЖИТТЯ ГРОМАДИ БЕЗПЕЧНІШИМ
Таким був головний меседж начальника поліції Житомирщини Юрія Олійника, який минулої п’ятниці поспілкувався з новоградськими журналістами.
Юрій Олійник очолив ГУНП Житомирської області півтора місяця тому. Однією з його перших ініціатив стали зустрічі з журналістами в найбільших містах області.
Після Бердичева начальник обласної поліції зустрівся з пресою в Новограді. До речі, як він зауважив, за підсумками такої ж бердичівської зустрічі, поліція припинила незаконну роботу грального закладу.
Новоградські журналісти озвучили низку ключових міських проблем. Зокрема, розповіли начальнику поліції про «сміттєву схему», унаслідок якої місцевий полігон твердих побутових відходів засипають львівським сміттям; про досі нерозкриті резонансні злочини (підпал Молодіжного центру, крадіжку обладнання з асфальтного заводу); про публічну «рекламу» доступу до наркотиків, якою масово обписані паркани й стіни міських будівель; про недостатню ефективність роботи поліцейських патрулів у нічний час (у дворах багатоповерхівок і громадських місцях у центрі практично щоночі — галас і порушення тиші, проте патрулі не проявляють до порушників достатньої жорсткості); про розбої і пограбування…
Словом, містяни не почуваються в Новограді в безпеці, просять і вимагають від поліцейських діяти рішучіше й ефективніше, щоб виправити ситуацію.
Начальник поліції області Юрій Олійник повідомив, що в Новоград-Волинському відділі призначено нового керівника Андрія Гнатенка, який із 3 серпня приступив до безпосереднього виконання своїх обов’язків. Керівник ГУНП повідомив, що це призначення зумовлене необхідністю переформатувати роботу підрозділу та активізувати її на всіх напрямках.
— Наша мета, щоб на вулицях було безпечніше та спокійніше. І один із найефективніших шляхів — це встановлення системи «Безпечне місто». 6-7 камер відеоспостереження, які нині працюють у райцентрі, для такого міста як Новоград-Волинський недостатньо. Сподіваємося на підтримку громадськості й журналістів, як найактивніших її представників, у просуванні цієї ініціативи, — наголосив Юрій Олійник.
Він додав, що в Новограді повинно працювати щонайменше 30-40 камер відеоспостереження в громадських місцях, зображення з яких виводитиметься на пульт чергового поліції. Тоді правоохоронці матимуть значно більші шанси по «гарячих слідах» розкривати злочини та припиняти правопорушення.
Стосовно всіх проблемних питань, озвучених у ході зустрічі, Юрій Олійник пообіцяв їх взяти на контроль.
— Ми — на боці громадян, і для нас важливо, аби ви це розуміли. Ми рухаємося в одному напрямку — порядку, безпеки та спокою. І той, хто хоче досягти мети, шукає можливості, а хто не хоче, — причини. Від кожного з нас залежить, яким буде його місто чи село. Рівень культури та виховання, свідомості та відповідальності — це фактори, які передусім впливають на світ довкола нас. Змінюймо разом, поліція та громада, його на краще.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ГУНП у Житомирській області