Відбулося чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19

Відбулося чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19

Згідно з розпорядженням №151(о) від 04.08.2020 року керівником робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19, тимчасово призначено заступника міського голови — начальника фінансового управління міської ради Ірину Ящук.
7 серпня відбулося чергове засідання штабу. Участь у засіданні взяла в.о. міського голови Оксана Гвозденко.
Членів штабу було поінформовано про стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 на території Новоград-Волинської міської ОТГ.
Головний лікар міськрайТМО Василь Борис подякував керівництву міста та депутатському корпусу за виділені кошти для підведення до інфекційного відділення міськрайТМО кисню, що дозволяє лікувати хворих на коронавірус, не переводячи їх до лікувального корпусу. Це дозволяє уникнути зараження інших хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Також Василь Миколайович зазначив, що в інфекційному відділенні заплановано облаштування палат інтенсивної терапії.
Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Інна Вошко доповіла про здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території Новоград-Волинської міської ОТГ у період карантину за хворими, котрі перебувають на амбулаторному лікуванні, за контактними особами та особами на самоізоляції.
Створено 3 мобільні групи (одна з яких резервна), які здійснюють тестування осіб із підозрою на COVID-19 та контактних осіб за місцем їх перебування. На сьогодні під наглядом сімейних лікарів перебуває близько 400 контактних осіб, їх число постійно збільшується. Уже проведено 339 тестувань. Щоденно відбирається в середньому 40 проб біоматеріалів.
Новоград-Волинським міжрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводиться заключна дезінфекція помешкань та місць перебування хворих на коронавірус.
Систематично здійснюються рейди в магазинах, ринках, закладах громадського харчування та транспорті з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів, зокрема обстежено 16 об’єктів різних форм власності щодо дотримання санітарних вимог та протиепідемічних заходів. Виявлено порушення на 3 об’єктах, складено 2 протоколи. Також виявлено, що близько 15% пасажирів громадського транспорту не дотримуються маскового режиму. Спеціальна мобільна група, яка здійснює моніторинг роботи міського транспорту, проводить із такими пасажирами роз’яснювальну роботу.
За результатами засідання штабу відповідальним посадовим особам доручено організувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням карантинних заходів, проведення рейдів, а також продовження превентивних заходів, спрямованих на дотримання карантинних правил.
Олена ОБУХ, т.в.о. начальника відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради