Щодо перейменування вулиці Карбишева

Люди, що з нами коїться? Ми що, стали дальтоніками? Чорне називаємо білим, а біле — чорним. Перетворюємося на «панургово стадо»? Невже повальна моральна і духовна деградація панує в Україні?Усього минулого намагаємося позбутися, усіляко очорнивши його. Добралися вже до героїв Другої світової війни.
Хочеться запитати в недоуків, які хочуть перейменувати вулицю Карбишева: «Що важливого особисто ви зробили у своєму житті на користь свого міста?» Одягнути вишиванку і кричати «Слава Україні» — ще не означає, що ви — справжні патріоти. Хто вам надав право все руйнувати? Як дивитися в очі ветеранам, які винесли на своїх плечах увесь тягар війни і принесли мир для Європи?
Що ви знаєте про Карбишева? Яке відношення він має до закону про декомунізацію? Відомий у світі вчений, за підручниками якого досі вчаться у військових академіях, учасник чотирьох воєн, Герой Радянського Союзу, якого фашисти не змогли схилити до співробітництва навіть за досить заманливими пропозиціями. Людина незламної сили волі, пройшла 11 концтаборів, залишилася вірною високим переконанням. Людина, ім’ям якої названа планета. Пам’ятник цьому генерал-майору встановлено навіть у Німеччині. Ім’я Дмитра Михайловича Карбишева повинно залишитися в пам’яті новоград-волинців ще й тому, що тут під його керівництвом будувався укріпрайон №7, котрий відіграв важливу роль для міста як у процесі спорудження, так і в обороні Новограда в1941-му році, а також у затримці ворожих військ на деякий час у наступі на Київ.
Перейменувати вулицю — означає викреслити з пам’яті ім’я цієї людини, до величі духу якої не всі дотягнуться…
Як не згадати слова Ліни Костенко: «Дозиметром не виміряєш дози тотального спустошення душі. Історія лягає під бульдозери. Весь світ шельмують фетиші».
Ліна Наумець, Почесний громадянин міста Новограда-Волинського